MediaSite

Med MediaSite kan I optage forelæsninger og meget andet.

I samarbejde med UNINETT og NORDUnet tilbyder DeiC MediaSite til universiteterne, university colleges og andre i Danmark. 

MediaSite understøtter optagelse af forelæsninger og præsentationer samt slutbrugeres egne optagelser via pc eller laptop. Optagelserne kan efterfølgende vises på tværs af en række portaler og platforme. 

Optagelser af forelæsninger

MediaSite kan benyttes til optagelse af forelæsninger ved hjælp af fast installation af MediaSite Recorder, mikrofoner, kamera, projektor. Opsætning er typisk foretaget af organisationen, og optagelserne er ofte automatiske ud fra en kalender for forelæsninger i lokalet. 

MediaSite Recorder (hardware-enhed) understøtter streaming og optagelse af forelæsninger indeholdende audio, video og slides/skærm. Hardware-enheden transkoder til flere formater, og enheden konfigureres typisk én gang for alle af en administrator. 

MediaSite er ikke indeholdt i den samlede betaling til basisnettet ved DeiC. Prisen for MediaSite, eksklusive optager-enhed, er kr. 74.000 ekskl. moms årligt for hele organisationen. Prisen og inkluderer 1 TB lager. Yderligere lager kan tilkøbes for kr. 18.000 ekskl. moms årligt per TB. Ud over ovenstående tilkøbes MediaSite Recorder igennem lokal forhandler.

Egne optagelser via My MediaSite

Slutbrugere kan benytte My MediaSite til egne optagelser via egen laptop/desktop. MediaSite Desktop Recorder benyttes til optagelserne, der kan indeholde: 

  • Skærmoptagelse og audio
  • Slides, video og audio
  • Slides og audio

Du har mulighed for at uploade præsentationen direkte til MediaSite-serveren eller gemme optagelsen lokalt på din computer. 

My MediaSite kræver en særlig licens, som tilkøbes igennem lokal forhandler. 

Bruger-feedback

MediaSites Player giver adgang til "Polls", et test-værktøj til opsamling af svar på enkle spørgsmål. Desuden indeholder player også en “Ask Questions”, hvor modtagerne kan sende deres spørgsmål til afsender. 

Mobilunderstøttelse

MediaSite-optagelser kan vises på en række mobile platforme: 

  • iPad (iOS 4.3+)
  • iPhone/iPod (iPhone 4.0+, iOS 4.3+, MediaSite App)
  • Android (4.0+)
  • Microsoft Surface og Windows 8 RT (IE 10)
  • Blackberry (7.0+)

Hosting via UNINETT i Trondheim

Alt medieindhold, der hostes via MediaSite, er fysisk placeret på servere ved det norske forskningsnet, UNINETT i Trondheim. 

Yderligere information

Kontakt projektleder Thorkild Jensen, mail: thorkild.jensen@deic.dk, telefon 3588 8235