iPass - net på farten

DeICs iPass-tjeneste tilbyder en nem og sikker netforbindelse for rejsende fra lufthavne, tog, hoteller, konferencer og meget mere.

Med iPass-tjeneste kan du gå på nettet i lufthavnen, i toget, på hotellet og mange andre steder. Benyt fx iPass i toget mellem Århus og København.

I vores daglige virke er vi meget afhængige af at kunne være i kontakt med omverdenen – også når vi rejser. Men ofte er det meget dyrt for den enkelte institution at sørge for internetforbindelsen til alle de rejsende medarbejdere. Dernæst er det besværligt for den rejsende. Det gælder fx netforbindelser via mobiltelefonen, eller forbindelser opkrævet over hotelregningen, brug af kreditkortet i lufthavne m.m. Med DeICs iPass-tjeneste bliver global netadgang let og forståeligt for medarbejderen og samtidig billigere for institutionen.


DeIC og iPass-samarbejdet

DeIC tilbyder iPass-tjenesten i samarbejde med virksomheden iPass. iPass har et bredt netværk af internetudbydere over hele verden, der samlet dækker tusindvis af tilslutningspunkter. Det indbefatter tilslutningspunkter i ca. 150 lande, hvoraf der i ca. 70 lande er bredbåndsforbindelser som Ethernet og Wi-Fi.

Sådan virker iPass

Tilslutning til nettet sker via en iPass-klient (iPass OpenMobile), som du installerer på din Windows-maskine, Mac eller smartphone. Du kan også etablere netadgang uden klientsoftware fra en almindelig browser – fx i forbindelse med netadgang via hotspots i lufthavne m.m.

De gamle klienter er udløbet

iPass har skiftet til nyt klient-program, iPass Open Mobile. Det gælder dog ikke for de 'smalle' platforme: Nokia S60, Nokia S80 Symbian, Palm, Pocket PC, Blackberry, hvor iPass Connect fortsat kan benyttes.
Open Mobile kan downloades fra DeICs iPass-webside (kun for registrerede brugere):
https://ipass.deic.dk/cgi-bin/adm-dk.cgi
Efter login vælg knappen iPass:Software

Forbindelse og godkendelse

Fysisk etablerer du netforbindelsen via modem, ISDN, Ethernet eller trådløst netværk (Wi-Fi). Din identitet kontrolleres ved at brugernavn og adgangskode sendes krypteret til din hjemme-institutionen eller til DeIC. Ved godkendelse sendes accept til den internetleverandør, der har modtaget dit "opkald", hvorefter leverandøren åbner for internetadgang. Herfra kan du fx åbne din VPN-klient og få adgang til hjemmeinstitutionens tjenester via VPN, eksempelvis mail og intranet.

Keywords: