Netforbindelse

DeiC tilbyder netværksforbindelse med høj båndbredde til universiteter og forskningsinstitutioner via forskningsnettet. En række netværkstjenester supplerer forskningsnettet.

DeiC udvikler og driver forskningsnettet. Det er en landsdækkende netinfrastruktur, der forbinder universiteter og forskningsinstitutioner med højhastighedsnet til gavn for forskning og samarbejde. Forskningsnettet sikrer også for forbindelsen til andre nationale og internationale netværk.

DeiC tilbyder en række tjenester, som supplerer forskningsnettet, herunder koordinering af det globale trådløse net til forskning og uddannelse og iPass, der giver forskeren netforbindelse på rejsen.

Universiteter, forskningsinstitutioner, andre offentlige institutioner og danske virksomheder med et væsentligt forskningselement samt kollegier med tilknytning til et universitet kan komme på forskningsnettet.

ForskningsnettetForskningsnettet

Forskningsnettet har egen fiberinfrastruktur med 1 Gbps og 10 Gbps Ethernetforbindelser. Med disse forbindelser giver forskningsnettet forskere, studerende og undervisere optimale forbindelser til såvel transmission af store datamængder som globalt samarbejde.

Forskningsnettet

Video om forskningsnetværk fra GÉANT

Højkapacitetsforbindelser til internationalt samarbejde

DeiC deltager i samarbejde med internationale forskningsnet om at sikre højkapacitetsforbindelser til understøttelse af det internationale forskningssamarbejde.

Udlandsforbindelser

Specielle forbindelser

DeiC kan levere lukkede private forbindelser til transport af sensitive data, eller forbindelser med ekstra kapacitet til transport af store mængder af data. Kontakt os med kravene til netforbindelsen til dit projekt.

Lukkede punkt til punkt-forbindelser

Lightpath Service

Bandwidth on Demand

eduroam - trådløst net på campus

Eduroam er en verdensomspændende service, der gør det muligt for studerende og forskere fra de deltagende institutioner at komme på internettet ved bare at åbne laptoppen - på campus og når de besøger andre institutioner over hele verden.

eduroam

iPass - net på farten

iPass er en betalingstjeneste, der giver dig billigt og sikkert internet på fx hoteller, i lufthavne og på konferencer - når eduroam ikke er en mulighed.

iPass

Netværkstjenester

Ud over netværkstilslutning tilbyder DeiC en række netrelaterede tjenester, brugerne kan vælge at anvende, når de er tilsluttet forskningsnettet, bl.a. navneservice, tidsservice, email, deling af store filer, Mit forskningsnet, iperf, MultiCast og DNSSEC.

Opkobling til SLS

Brugere, der anvender forskningsnettet til opkobling til Statens Lønsystem (SLS) behøver ifølge Økonomistyrelsen ikke at køre VPN.

Opkobling til SLS