forskningsnettet

FileSender

Hvad er FileSender?

FileSender er en tjeneste, der gør det muligt at overføre filer, der er for store til bare at blive vedhæftet en mail. FileSender er til rådighed via filesender.deic.dk

Hvornår bruges FileSender?

Sende: En eller flere filer uploades til FileSender og man får et link, som man enten selv kan sende til modtageren eller lade FileSender sende.

Dansk

Arktisk søkabel skal styrke forskning og undervisning

For at undgå flaskehalse i den nuværende globale digitale infrastruktur er der planer om at udlægge et helt nyt søkabel med høj kapacitet.

Projektet hedder The Arctic Connect Submarine Cable (ACSC), og hensigten er at koble Kirkenes i det nordlige Norge sammen med Tokyo i Japan. Det skal ske gennem Ishavet og det nordlige Stillehav med mulighed for yderligere tilkoblingspunkter i både Japan og Nordamerika.

Dansk

TDC har udfordringer med båndbredden til forskningsnettets tjenester

De fleste passer i denne tid deres arbejde hjemmefra og de tjenester, som udbydes gennem forskningsnettet, holder i store træk til den høje belastning. Det gælder eksempelvis for tjenester som Zoom, Kaltura og Panopto.

Men hvis man har en forbindelse i hjemmet, der er leveret via udbyderen TDC, kan vi konstatere, at mange i øjeblikket oplever problemer.

Dansk

Zoom slår - igen - alle rekorder

Da Corona-hjemsendelserne i foråret 2020 blev en realitet, blev online-møder og –undervisning med ét slag til hverdag for rigtig mange.

Og den udvikling viser sig meget tydeligt i antallet af mødetimer i den version af Zoom, som DeiC tilbyder til universiteter og institutioner.

I foråret 2020 steg forbruget med en faktor 100 i forhold til før krisen. Det var en pludselig stigning, som forskningsnettet aldrig havde set før på nogen tjeneste.

Dansk

Nye forhandlere af Infrastructure as a Service

Open Clouds for Research Environments (OCRE) er ved at afslutte et større eu-udbud på Infrastructure as a Service, som dækker mere end 39 lande med 5-8 forhandlere per land. Disse omfatter sortimentet fra de såkaldte hyperscalers (Microsoft Azure, Amazon Web Services og Google Cloud) samt en række supplerende cloud-løsninger.

Dansk

Kom med: Online event skal fejre 40 år med nordisk netsamarbejde

For 40 år siden blev det fællesnordiske forskningsnet, NORDUnet, født ud af samarbejdsånd og behovet for at stå sammen omkring forskningsnet.

Forskningsnettet

Det skal naturligvis fejres, hvilket i disse Corona-tider gøres med en online event, der løber af stablen den 27. november mellem klokken 10 og 11.30.

Det bliver 90 minutter med masser af begivenheder for alle med interesse i forskningsnet og det globale R&E community.

Dansk

Webinar: Forskningsnettet – under motorhjelmen

Webinar: Forskningsnettet – under motorhjelmen

På dette webinar vil Martin Bech, chef for forskningsnet og tjenester i DeiC, fortælle om forskningsnettets opbygning, om hvad det er, der adskiller forskningsnettet fra en almindelig internetudbyder, hvorfor det ikke kan aflyttes på afstand, og hvorfor det ikke kører med overbooking og Quality-of-Service. Der vil også være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - forskningsnettet