forskningsnettet

Her er alt, du skal vide for at komme på forskningsnettet

En af DeiCs kerneydelser er forskningsnettet, som en landsdækkende netinfrastruktur, der forbinder universiteter og forskningsinstitutioner med højhastighedsnet til gavn for forskning og samarbejde.

Det skarpe fokus betyder, at der er en lang række fordele ved at anvende forskningsnettet frem for en almindelig opkobling hos en kommerciel internetudbyder. Læs mere om fordelene.

Her kan du finde information om, hvordan du kommer med i fællesskabet og får adgang til en solid netinfrastruktur.

Dansk

Early bird: Tilmelding til TNC19 er åben

TNC-konferencen 2019 løber af stablen den 16. til 20. juni 2019 i den estiske hovedstad Tallinn, men allerede nu er det muligt at tilmelde sig – med rabat.

Early bird-registreringen er nemlig åben, og den gælder frem til den 28. februar, hvor deltagerprisen er på 720 euro. Herefter stiger den til 960 euro.

Konferencen er arrangeret af de europæiske forskningsnets paraplyorganisation, GÉANT, og temaet er denne gang ”Forging Digital Societies”.

Dansk

”Forskning og uddannelse er global, og derfor er det naturligt, at vi deler erfaringer ”

 

Fra venstre mod højre:
Carlos Guzman, CEDIA (Ecuador).
Lourino Chemane, Ministry of Science and Technology, MoRENet (Mozambique).
Vandana Bassoo, University of Mauritius (Mauritius).
Martin Bech, Divisionsdirektør i DeiC.
Maria Guivambo, MCTESTP-MoRENet (Mozambique).
Leonel Nhavene, Mozambique Research and Education Network (Mozambique).
Gilberto Ngoca, MoRENet (Mozambique).

Dansk

Erik-Jan Bos: Netværk må aldrig blive flaskehalsen i forskningen

Rigtig mange lande har en organisation, svarende til danske DeiC, der forsyner forskningsverdenen med netværk og tjenester.

Regionalt varetager NORDUnet forskningsnettet i Norden, og i Europa er det GÉANT, der tager hånd om netværksopgaven. Inden for en region eller et land er det således relativt nemt at styre, men på verdensplan er det en helt anden historie.

”Globalt er der ikke en stærk tradition for forskningsnetværk,” fortæller Erik-Jan Bos, Strategy & Policy Officer hos NORDUnet, da vi møder ham på havnen i Helsingør i en pause på NORDUnet konference 2018.

Dansk

Sådan fik Lindholm redundansen tilbage

Lindholm Foto: Erik Christensen

"Ude i den østre sø - ligger der en lille ø".

I dette tilfælde er øen Lindholm, hvor DTU har en aktivitet med sygdomme hos store husdyr.

DTU Veterinærinstituttet på Lindholm har naturligvis brug for en stabil forbindelse hjem til DTU og på grund af myndighedsbetjening med døgnberedskab, er man ligeledes interesseret i en redundant forbindelse.

Dansk

Kom og deltag: Net TekRef-gruppen stiller krav til forskningsnettet

TekRef

Teknisk Referencegruppe for forskningsnettet, i daglig tale kaldet Net TekRef, er en gruppe, hvor man deler erfaringer med andre netværksfolk fra institutionerne, og hvor man kan komme med forslag og debattere tiltag i forskningsnettet.

Institutionerne driver det netværksudstyr der står hos dem selv, som regel også selvom det tilhører fællesskabet i forskningsnettet. DeiC har rollen med at drive forskningsnettets backbone, under ledelse af netdriftchef Jan Ferré. Ansvarlig for udvikling og tjenesterne er chefen for forskningsnettet, Martin Bech.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - forskningsnettet