Gå til hovedindhold

Nyheder

16 mar 2023
Analyse af driftsproblemet 8. marts 2023
DeiC Forskningsnettet har nu udarbejdet en beskrivelse og analyse af hændelsen.
15 mar 2023
Koordinator for aktiviteter vedr. sensitive data i DeiC søges
Til sekretariatsbetjening af det Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR) og til DeiCs arbejde med aktiviteter omkring sensitive data – søger vi en koordinator, der skal udvikle og drive arbejdet.
14 mar 2023
Konsulent til DeiC Data management team søges
Til DeiC Data management team søger vi en data management konsulent med tekniske kompetencer, der kan bidrage til, at vi kan opfylde vores rolle - både nationalt og internationalt. 
07 mar 2023
DeiC deltager i europæisk projekt om kvantekommunikation
Bred dansk deltagelse samarbejder om at skabe kvantenetværk mellem Lyngby, København og Odense over de næste 2,5 år.
06 mar 2023
Anbefalinger om Persistent Identifiers i ny rapport fra Knowledge Exchange
Ny rapport og casestudier belyser vigtigheden af Persistent Identifiers (PIDs), og hvad der kan fremme en bæredygtig PID-infrastruktur med velfungerende løsninger og dermed hjælpe til at gøre forskningsdata FAIR.
06 mar 2023
Etableringen af DeiC Dataverse er godt i gang
Der arbejdes på højtryk på etableringen af DeiC Dataverse, og samarbejdet er i fuld gang mellem universiteterne og DeiC Dataverse Back Office.
28 feb 2023
DeiC løfter de digitale ambitioner
DeiC skal fortsat levere digital infrastruktur til de danske forskere. I en ny ramme med et stærkere mandat, skal universiteternes samarbejde om DeiC være en drivkraft i den nationale digitale udvikling.
16 feb 2023
National FAIR data management rapport opsummerer på 13 indsatsområder
Mandatet for arbejdet med den Nationale Strategi for Data Management baseret på FAIR principperne er forlænget frem til 2025, og følgegruppen fortsætter arbejdet med at understøtte udviklingen af FAIR-principperne på universiteterne.
09 feb 2023
FAIR-IMPACT projektet søger ambassadører
FAIR-IMPACT projektet søger ambassadører, som vil indgå i et ekspertnetværk, og som kan være ambassadører for FAIR data management inden for deres community. Frist for ansøgning er den 10. marts, 2023.
27 jan 2023
“The Data Deluge” - Insights from Extreme Scale HPC Workshop with Oak Ridge National Laboratory
On September 20th, 2022, DeiC and ITU hosted a 1-day workshop in Copenhagen in the EuroCC project to explore new ways of working with very large amounts of data in modern research. Our guests from Oak Ridge National Laboratory discussed their vision for how to collaborate on open-source software, such as the Adaptable I/O System (ADIOS), to cope with this challenge.