eduroam

Eduroam runder milliarden

Den 17. maj rundede eduroam et rundt hjørne: En milliard internationale autentifikationer, siden tjenesten blev lanceret. Tallet viser, hvor mange gange en bruger har logget ind med eduroam i et andet land end vedkommendes eget.

Ser vi på både nationale og internationale autentifikationer, nåede de også op på en milliard den 17. maj. Men her taler vi om autentifikationer foretaget siden nytår.

Eduroam blev lanceret internationalt den 1. september 2008.

Læs mere

Happy 1,000,000,000th!

 

Dansk
Keywords: 

Eduroam

Eduroam er et globalt samarbejde, hvor forsknings- og uddannelsesinstitutioner giver hinandens studerende og ansatte adgang til trådløse netværk på tværs af institutionerne. Dermed kan en studerende ved et dansk universitet gå på nettet på et universitet i udlandet uden at skulle registrere sig som bruger.

Brug eduroam i hele verden

Over 15.000 lokaliteter tilbyder eduroam. Eduroam er massivt udbredt i Europa og findes i 72 lande og territorier verden over.

Det er gratis

Brugeren får internetforbindelse uden beregning.

Dansk

Netforbindelse

DeiC udvikler og driver forskningsnettet. Det er en landsdækkende netinfrastruktur, der forbinder universiteter og forskningsinstitutioner med højhastighedsnet til gavn for forskning og samarbejde. Forskningsnettet sikrer også for forbindelsen til andre nationale og internationale netværk.

DeiC tilbyder en række tjenester, som supplerer forskningsnettet, herunder koordinering af det globale trådløse net til forskning og uddannelse og iPass, der giver forskeren netforbindelse på rejsen.

Dansk

VIA University College går på eduroam

Studerende og ansatte ved professionshøjskolen VIA University College har fået adgang til eduroam. Dermed kan de automatisk komme på trådløst netværk, når de befinder sig på andre uddannelsesinstitutioner, der er på eduroam.

Eduroam gik i drift på den midtjyske professionshøjskole i første kvartal. Og det foregik uden problemer, fortæller it-chef Mads Konge Nielsen, VIA IT.

Dansk
Keywords: 

Aarhus Kommune åbner for eduroam

Studerende og ansatte på videregående uddannelser kan fremover gå trådløst på internet i Aarhus, når de er på biblioteket, er til koncert eller afleverer børn i skole. De skal ikke gøre noget ekstra, men kommer automatisk på nettet, når det er i nærheden, på samme måde som på deres uddannelsesinstitution.

Det er resultatet af, at Aarhus Kommune sammen med Aarhus Universitet har fået åbnet for eduroam i Smart Aarhus-nettet, som er et borgervendt trådløst internet, der findes i kommunens bygninger.

Dansk

Lyngby-Taarbæk kommune åbner for eduroam

Studerende og ansatte på videregående uddannelser i ind- og udland kan nu komme på trådløst internet, når de befinder sig på stadsbiblioteket, i skoler eller andre bygninger under Lyngby-Taarbæk Kommune. Kommunen har givet adgang til brugere af eduroam på kommunens trådløse netværk.

Dermed skal man som eduroam-bruger intet gøre for at komme på nettet. Det sker helt automatisk, når ens computer eller smartphone befinder sig på et sted med eduroam-adgang.

Dansk
Keywords: 

Workshop om eduroam

Dansk

DeiC afholdt i februar 2 workshops om eduroam. Deltagerkredsen var netværksansvarlige og teknikkere fra de tilsluttede institutioner. Workshoppen blev afholdt i Vest på Aarhus Universitet og i Øst på DTU.

Knap tyve mennesker var samlet hvert sted, og alle universiteterne var repræsenteret.

Emnerne var:

Keywords: 

eduroam - hvorsomhelst, nårsomhelst

Dansk

Eduroam - adgang til trådløst netværk på campus over det meste af verden - anvendes i høj grad som det trådløse netværk på de danske universiteter til fordel for studerende og ansatte. Men der er jo også behov for netværk, når man ikke lige er på campus, - også i studie- eller arbejdsmæssigsammenhæng. Og har vi i Danmark ikke været så kreative i brugen, som nogle af de andre lande, der også er med i eduroam-aftalen.

Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - eduroam