Kaltura

Medieløsningen til dig med behov for at holde styr på mange, store videofiler

Medietjenesten Kaltura er en løsning, der er yderst velegnet til indeksering af videoarkiver, hvor materialet skal kategoriseres til eksempelvis undervisningsbrug eller offentlig udgivelse.  

Samtidig kan du selv designe de rammer, som videoindholdet skal præsenteres i - eksempelvis din institutions webside. Det betyder, at Kaltura gør det nemt at finde rundt i materialet, enkelt at placere materiale i den ønskede kategori og præsentere det i dine egne digitale rammer.

Dansk

Videobaseret undervisning engagerer de studerende på kiropraktor-uddannelsen

På Institut for Idræt og Biomekanik anvender man i stor stil video i undervisning på eksempelvis kiropraktor-uddannelsen.

Det foregår både i forbindelse med visuelt undervisningsmateriale og evaluering af praktiske opgaver, til læring mellem de studerende eller som dokumentation i forbindelse med eksamensafleveringer.

Dansk

NORDUnet sender medieplatform i udbud

Medieplatformen skal kunne arkivere, behandle og vise multimedieindhold såsom video og lyd.

NORDUnet leverer i dag platformen Kaltura til de nationale forskningsnet i Danmark (DeiC), Finland (CSC/FUNET) og Norge (UNINETT). Platformen kører på servere hos NORDUnet.

Svenske SUNET bruger Kaltura i form af en cloud-løsning, der kører hos Kaltura.

Udbuddet gælder en løsning med funktionalitet svarende til NORDUnets nuværende Kaltura-løsning, som de nationale forskningsnet kan forhandle til deres institutioner.

Dansk

Mediahosting

DeiC tilbyder tre løsninger med hensyn til mediahosting og on-demand af video: Kaltura, Panopto og MediaSite. 

Tjenesterne er realiseret i et samarbejde med NORDUnet for at sikre skalering på tværs af Norden. 

Dermed kan DeiC sikre fornuftige priser på løsningerne samt sikre, at indhold forbliver placeret på servere i Norden. 

Valget mellem Kaltura, Panopto og MediaSite er et valg mellem tre forskellige systemer, der hver har deres styrker og fokusområder.

Dansk

RUC samler sine videoer med Kaltura

Roskilde Universitet placerer alle sine videoproduktioner i systemet Kaltura fra DeiC. Det giver sikkerhed, stabilitet og styr på ophavsretten.

DeiC leverer Kaltura som en tjeneste, som NORDUnet står for driften af. Den kombination var en vigtig årsag til, at Roskilde Universitet valgte Kaltura. Det fortæller specialkonsulent Michael Pedersen fra Akademisk IT på universitetet.

Dansk

Ny mediahostingservice

Servicen løser et voksende behov for lagring, håndtering og visning af video- og mediefiler via en central webportal.

Servicen kan bruges til fx undervisning- og vejledningsvideoer og kan integreres med en lang række Learning Management Systemer (LMS).

Servicen giver også mulighed for indlejring af medierne i eksisterende webløsninger, samt publicering til udbredte videoportaler som YouTube, iTunes, Hulu m.m., og deling via sociale medier som fx Facebook, Twitter, Google+.

Dansk
Keywords: 
Abonnér på RSS - Kaltura