Gå til hovedindhold

National RDA-node (DK-RDA)

Research Data Alliance - også kendt som RDA - er et væsentligt internationalt netværk for interessenterne i forskningsdatamanagement.
Billede
RDA Research Data Alliance logo
Foto: RDA

Research Data Alliance (RDA) er er et græsrodsinitiativ støttet finansielt af EU, USA og Australien med det formål at bygge de sociale og tekniske broer for deling og genbrug af forskningsdata. Alle kan melde dig ind i RDA og deltage i en lang række af arbejdsgrupper og interessegrupper. Her udvikler medlemmerne fx tekniske standarder, vejledninger og domænespecifikke best practises inden for forskningsdata-management (RDA outputs).

DeiC er ‘organisational member’ og deltager i ‘organisational assembly’. Som organisational member påvirker organisationen RDAs retning og hjælper med implementeringen og vedtagelsen af ​​RDA's anbefalinger.

En dansk RDA-node er forankret i DeiC

RDA-Nordic

  • Sammen med den svenske RDA node har vi begyndt en webinar række for at bringe outputs og de gode arbejde fra RDA til Norden. Vores hovedmål er at forbedre forskningen og øge netværket ved at invitere RDA grupper til at præsentere deres arbejde.
  • Du kan finde flere oplysninger på den dedikerede webside.

Yderligere materiale

Hvis du vil vide mere:

Hvis du er interesseret i at vide mere er du velkommen til at henvende dig til: Hannah.Mihai@deic.dk 

Revideret
12 okt 2021