Gå til hovedindhold

Webinar: Ny national strategi for FAIR data management

Start
19 nov 2020 - 10:00
Slut
19 nov 2020 - 11:30
Sted
Online - Zoom
Arrangør
DeiC

Webinar: Ny national strategi for FAIR data management

På dette webinar præsenteres udkastet til ny national strategi for data management baseret på FAIR-principperne, der blev udsendt i høring i begyndelsen af november. Strategien definerer et antal principper og tilhørende indsatsområder, som kan styrke udbredelse og finansiering af god data management-praksis, resulterende i flere FAIR forskningsdata i Danmark. Dokumentet er udarbejdet af to arbejdsgrupper nedsat af DeiC’s bestyrelse, på foranledning af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. På webinaret vil repræsentanter for de to arbejdsgrupper og for Styrelsen præsentere strategiens hovedlinjer og målsætninger. Herefter inviterer vi til spørgsmål og diskussion med deltagerne i webinaret. 

Du kan læse udkastet til ny national strategi for data management baseret på FAIR-principperne her: dansk version PDF / Word / engelsk version PDF.

Institutioner og enkeltpersoner, som ønsker at bidrage til høringen, kan fremsende disse til emailadressen: FAIR_DM_strategi@deic.dk inden 1. februar 2021. Der modtages kommentarer i Word-dokumentet på den danske udgave.