Gå til hovedindhold

Rejsestipendier og støtte til kurser skal øge universiteternes digitale kompetencer

Et nordisk projekt skal gøre det lettere for ansatte ved universiteter i Norden at opnå digitale kompetencer. Det kan ske, enten ved at de deltager i undervisning i et af de nordiske lande med rejsestipendier, eller ved at undervisere med økonomisk støtte erlægger undervisning der, hvor den efterspørges.
Af
19/09/2017 08:09

Projektet Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) skal fremme forskeres og ansattes viden om e-infrastruktur. Det sker ved at gøre det lettere for kursister at deltage på relevante kurser i Norden.

Ratatosk anvender to metoder til at nå målet:

  • Rejsestipendier til kursister.
  • Rejsestipendier til undervisere der erlægger undervisning i digitale kompetencer så tæt på kursister, som det efterspørges.

De første ansøgningsrunder er nu åbne.

Universitetsansatte som forskere og andet personale samt ansatte ved e-infrastrukturorganisationer der har behov for viden inden for e-infrastruktur er velkomne til at søge om rejsestipendier under Ratatosk Mobility Enhancement Travel Grant. Første ansøgningsfrist er den 2. oktober, den næste bliver den 16. oktober.

Det vil udelukkende være muligt at søge om støtte til de kurser, der udbydes på NeIC Training Calendar.

Fremover vil Ratatosk-programmet evaluere ansøgninger om rejselegater to gange om måneden.

Mobilitet og viden om e-infrastruktur

Endvidere er der åbnet en ansøgningsrunde for Course Mobility. Her kan undervisere søge om midler til at udbyde kurser for alle nordiske universitetsansatte såsom forskere og andet personale. Støtte kan også gives til kurser for ansatte ved e-infrastrukturorganisationer, der har behov for viden inden for e-infrastruktur. Dermed vil programmet øge viden om digitale kompetencer.

Ansøgningsfristen for Course Mobility er den 15. oktober. Fremover vil der blive åbnet for ansøgninger fire gange om året.

Læs mere