Den første 100 gigabit forskningsnetforbindelse lanceret i Asien

Af Sanne Holm , 20/12/17
Den nye forbindelse indgår i et internationalt forskningsnet, der forbinder Asien med Nordamerika.

Singapores Advanced Research and Education Network (SingAREN) lancerede den 1. december 2017 den første 100 gigabit/s forskningsnetforbindelse i Asien. Den strækker sig fra Singapore til Japan via Hong Kong. Denne forbindelse muliggør samtidig færdiggørelsen af stillehavsforbindelsen Asia Pacific Ring (APR) mellem Asien og Nordamerika. 

Formålet med APR er at facilitere et avanceret forsknings- og uddannelsessamarbejde på tværs af Stillehavet. APR-netværket består af et sæt af forbindelser og ressourcer, som bliver drevet individuelt af de forskellige organisationer. Resultatet er et solidt, højhastighedsnetværk med 10 gange større båndbredde end de hidtidige forbindelser.

Forskere kan blandt andet bruge forbindelsen til at kommunikere mellem Singapores National Supercomputing Centre (NSCC) og Tokyo Institute of Technology.

Forbindelsen er finansieret af National Institute of Information and Communications Technology (NICT) i Japan og National Supercomputing Centre i Singapore. Det er koordineret af SingAREN.

Læs mere

id="deic-right-40"

Relaterede nyheder

Relateret indhold