Gå til hovedindhold

NeIC indkalder input til strategiplan

Det nordiske e-infrastruktursamarbejde NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) har igangsat en strategiproces, der skal fastlægge fremtidige mål for e-infrastrukturen i Norden.
Af
05/04/2018 11:04

NeIC forbereder en ny femårig strategiplan for perioden 2020-2025. Strategiplanen udarbejdes med henblik på at klarlægge målbare fordele for forskere og e-infrastrukturudbydere. I den forbindelse inviterer NeIC alle nordiske forsknings- og e-infrastrukturorganisationer til at komme med input til strategien.

NeIC efterspørger to typer input: 

  • Information som NeIC kan bruge inden for kort tid (2-3 år).
  • Information der kan være nyttig på længere sigt (> 5 år).

På kort sigt handler det om ideer til potentielle nordiske e-infrastrukturprojekter, der kan gennemføres i samarbejde med NeIC. Mulige emner er eksempelvis digitalisering, sundhed og trivsel, cybersikkerhed, open science, datamanagement, digital humaniora samt nye faser for nuværende NeIC-projekter til støtte for nye forskningsområder eller teknologier. Det forventes, at to-tre projekter startes op i løbet af 2019 eller 2020 som led i igangsættelsen af den fremtidige strategi.

Derudover efterspørger NeIC information til udarbejdelsen af de langsigtede strategiske mål og initiativer. NeIC ønsker at modtage forslag til generelle retninger eller emner, der kan være nyttige og relevante for e-infrastrukturen frem til år 2025. Eksempelvis observationer eller specifikke prognoser for e-infrastrukturens behov og krav i de nordiske forskningsmiljøer.

Deadline for indsendelse af input er den 15. maj 2018.

Læs mere