Gå til hovedindhold

DeiC konferencen 2018 får et helt nyt spor om it-sikkerhed

På årets DeiC konference kommer et nyt spor til at handle om it-sikkerhed. Her vil der være fokus på, hvordan vi i fremtiden skal navigere gennem junglen af digitale angreb. Du kommer både til at høre om trusselsbilledet og om, hvad du skal gøre for at holde de it-kriminelle fra døren.
Af
26/06/2018 09:06

DeiC konference 2018: Konkrete trusler, værktøjer til at forhindre dem og krisehåndtering, hvis det går galt.

Det er de tre hovedtemaer, som du kan blive klogere på, når DeiC konferencen løber af stablen den 10. – 11. oktober i Fredericia. Omdrejningspunktet er it-sikkerheden på de danske uddannelsesinstitutioner, og vi tager udgangspunkt i trusler, problemstillinger og løsninger.

”I år har vi valgt at inkludere et nyt sikkerhedsspor på konferencen, fordi sikkerheden er en grundsten for et hvert velfungerende netværk. Den røde tråd på sporet går fra information om de aktuelle trusler over forebyggelse gennem brugeruddannelse og til håndtering af kriser,” fortæller Simon Nexø Jensen, der er dataanalytiker hos DKCERT og medlem af konferencens programkomité.

Der vil være oplæg fra Henrik Larsen, der er Chef for DKCERT, hvor han vil forklare og beskrive det aktuelle trusselsbillede på uddannelsesintuitionerne.

Thorsten Foldager Johnsen fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) kommer for at fortæller om det samlede trusselsbillede. Trusselsvurderingsenheden i CFCS foretager hvert år en sikkerhedsanalyse på områderne cyberspionage, cyberkriminalitet, cyberaktivisme og cyberterror, der ligger til grund for hele Danmarks samlede sikkerhedsniveau.  

Oplæg om IoT og awareness

Christian Damsgaard, der er ekspert i cybersikkerhed på DTU, vil holde et oplæg om sikkerhedsperspektiver i forbindelse med, at arbejdspladserne får flere og flere internetopkoblede værktøjer og digitaliserede opgaver. Sessionen handler eksempelvis om Internet of Things (IoT), der bliver en stor sikkerhedsmæssig udfordring.

Dataanalytiker Simon Nexø Jensen fra DKCERT tager udgangspunkt i den enkelte medarbejder og de arbejdsopgaver, som han eller hun skal varetage i en moderne organisation. Et konkret problem er phishing-mail, der stadig er en af de it-kriminelles foretrukne indgange til netværket.

Sporet vil også komme til at handle om vigtigheden af brugerundervisning samt beredskabsplaner som fundament for en stabil og sikker organisation i nutidens og fremtidens trusselbillede.

Husk også GDPR

Hvis du har interesse for den mere organisatoriske del af sikkerhedsplanlægningen, kan vi også anbefale GDPR-sessionen, hvor Morten Eeg Ejrnæs Nielsen, der er databeskyttelsesrådgiver (DPO) på blandt andet RUC, vil fortælle om udfordringer, erfaringer og løsninger.

Du kan læse mere om DPO-netværket her

Så kom og bliv klogere på it-sikkerhed. Vi ses i Fredericia!

Tilmeldingen til DeiC konferencen er åben, og gør du det inden den 15. august, kan du spare 300 kr. på konferencegebyret.

Du kan se hele programmet og tilmelde dig her.

Læs mere