Gå til hovedindhold

To konkrete historier om kryptering - men med helt forskellige motiver

Fjernadministration af produktionsanlæg og hemmeligholdelse af følsomme persondata er forskellige eksempler på nytten af - og behovet for kryptering.
Af
21/09/2018 08:09

Mød vores sponsorer: Sponsorer og samarbejdspartnere er fundamentet for en god konference og naturligvis også på DeiC konference 2018.

En af de virksomheder, som du kan møde på konferencen, er Zybersafe, der har specialiseret sig i at kryptere data, så der er sikkerhed for, at uvedkommende ikke blander sig i transmissionen.

”Krypterede data er et vigtigt område i moderne forskning. Vi krypterer eksempelvis de data, der sendes mellem Rigshospitalets Center for Genomisk Medicin og supercomputeren på Risø. Disse erfaringer vil vi gerne dele med andre forskere,” fortæller han.

Center for Genomisk Medicin beskæftiger sig med genetiske analyser af sygdomme og sender i den forbindelse store og personfølsomme datamængder via forskningsnettet. Zybersafe sørger for, at de er krypteret.

Transport af følsomme persondata mellem forskellige lokationer er et klassisk eksempel på, hvad kryptering kan benyttes til. 

Et andet eksempel, som Erik Bidstrup vil fortælle om på DeiC konference, handler om kryptering i forbindelse med fjernadministration.

Sikkerhed på tværs af vandet

Helt konkret handler det om et produktionsanlæg, der ligger i Nordsøen, men styres via internettet af mandskab, som sidder på fastlandet.

”Når personalet forventer korrekte målinger eller skal justere på en ventil, så er der ingen andre, der skal overtage styringen eller ændre på resultaterne. I forbindelse med automatisering af tjenester vil denne form for kryptering blive mere og mere aktuel også i forskningsmiljøer,” siger Erik Bidstrup.

Med udgangspunkt i disse to og meget forskellige historier fortæller Erik Bidstrup om angrebspunkter på fiber- og VPN-linjer, hvor dine data bevæger sig hen, når de forlader dine lokaler, hvem der kopierer og ændrer din data og hvad du kan gøre for at sikre dig mod denne usynlige trussel.

Du kan høre præsentationen på sporet: Sikkerhed og Sponsorer.

Mød også Zybersafe i udstillingsområdet, hvor alle sponsorer er repræsenteret med en stand.

Du kan se hele konferencens program og tilmelde dig her: