Gå til hovedindhold

Husk: Tilmeldingen til NeIC2019 lukker den 1. maj

NeIC2019 konferencen foregår denne gang i København, og du skal tilmelde dig inden den 1. maj, hvis du skal med. Her er et smugkik på arrangementet.
Af
tor, 04/25/2019 - 09:43

NeIC-konferencerne afholdes hvert andet år og samler eksperter, forskere, beslutningstagere og nationale udbydere af e-infrastruktur fra hele Norden.

Formålet er at skabe et forum for personer med interesse for e-infrastruktur, så der kan deles viden og ekspertise i et fagfællesskab med plads til socialt samvær.

Temaet for dagene er ”Nordic Infrastructure for Open Science” og der vil blandt andet blive set nærmere på, hvordan vi på tværs af grænser kan styrke samarbejdet indenfor den åbne videnskab.

I løbet af de tre dage vil der være eksempler på Open Science-samarbejder i Norden men også et bredere udsyn mod de internationale sammenhænge - især European Open Science Cloud.

Du kan blandt andre høre indlæg fra:

  • NeICs direktør Gudmund Høst, der åbner konferencen, og her fortæller han om, hvad det nordiske infrastruktursamarbejde handler om inden for Open Science.
  • Den tekniske direktør (CTO) fra San Diegos Supercomputing Center, Christine Kirkpatrick, giver indsigt i, hvordan Open Science operationaliseres i USA.
  • Direktøren for Research Data Alliance (RDA), Hillary Hanahoe, rejser spørgsmålet om, RDA reelt er en hjælp eller en barriere?
  • En række nordiske Open Science-demonstratorer løfter sløret for konkrete infrastrukturløsninger, som er af afgørende karakter for forskning og datadeling.
  • Dr. Anders Løland fra Norwegian Computing Center fortæller om kunstig intelligens med fokus på gennemsigtighed, privatlivet og lovmæssige elementer.

NeIC 2019 løber af stablen den 14. – 16. maj på Tivoli Hotel og Kongrescenter i hjertet af København.

Vi glæder os til at se dig til tre spændende dage.

Du kan finde programmet her.

NeIC2019 er et samarbejde mellem CSCDeiCNeICRHnetSNIC og UNINETT Sigma2.

Læs mere