Gå til hovedindhold

Her er et smugkig på programmet for DeiC konference 2019

Programmet for DeiC konference 2019 er nu ved at være helt på plads og her er en smagsprøve på det, som du kan opleve. Den råde tråd gennem dagene er at infrastruktur, data, supercomputing og informationssikkerhed i stigende grad smelter sammen til gavn for dansk forskning.
Af
17/09/2019 09:09

Hvis du skal med til årets DeiC konference 2019, så skal du huske at tilmelde dig inden den 14. oktober, som er den sidste dag.

Arrangementet løber igen i år af stablen på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia, der også dannede den hyggelige ramme omkring sidste års konference.

Temaet i 2019 er Changing Interfaces, fordi vi i stigende grad oplever, at emner og områder overlapper hinanden med øget værdi som resultat. Det kan eksempelvis være data, der anvendes på tværs af fagområder eller tjenester, som udnyttes i hele Norden eller Europa.

Denne sammenfletning af teknologi, værdier og data vil være det gennemgående element i det faglige program.

Der er fire spor, som i år omhandler data management, supercomputing og eScience, netværk og services samt informationssikkerhed.

Fagligt fokus på digital sammensmeltning

Supercomputing og eScience er områder som de fleste forskere kan drage nytte af og i dette spor kan du få et overblik over fremtidens HPC-landskab både nationalt og internationalt. Det vil blive krydret med konkrete erfaringer og cases med information om, hvordan du kan få glæde og gavn af teknologien.

Data management-sporet giver dig et bredt perspektiv gennem vidensdeling om erfaringer og forventningerne til fremtidens potentiale for data management og FAIR data. Den første dag lægger indholdsvægten på erfaringerne fra pionerlande som eksempelvis Holland. Dag nummer to zoomer ind på de konkrete projekter, udfordringer og fremtidige ønsker som Danmark efterspørger.

Forskningsnettet og de tilknyttede tjenester danner grundlaget for den forskningsnødvendige infrastruktur. På dette spor vil der være mulighed for at høre om nye landvindinger i form af kommende medlemmer fra Grønland og Færøerne eller deltage i dialogen om hvilke tjenester, som forskerne har behov for i fremtiden.

I en verden hvor infrastruktur, data og tjenester smelter mere og mere sammen, skal informationssikkerheden sørge for at holde de evigt lurende kriminelle på afstand. På dette spor kan du derfor høre om de aktuelle trusler mod den danske forsknings- og uddannelsessektor eksempelvis i form af en dugfrisk trusselsvurdering for sektoren, som er et nyt tiltag fra DKCERT.

Rosinen i pølseenden

Der er selvfølgelig også afsat tid til, at du kan udveksle røverhistorier med gamle kollegaer eller møde samarbejdspartnere og nye ligesindede, der står over for de samme udfordringer som dig eller måske har fundet gode løsninger på dem, som du drage nytte af.

I forbindelse med aftenens middag vil der traditionen tro være underholdning på programmet.

I udstillingsområderne er der naturligvis mulighed for at besøge konferencens sponsorer og få en snak om teknik, løsninger eller ny viden.

Vi glæder os meget til at se dig til DeiC konference 2019.

Læs mere