Gå til hovedindhold

DeiC ansætter chefkonsulent til eduroam og satellitløsninger

En nyansættelse skal styrke den populære eduroam-løsning og sætte fornyet fokus på net- og infrastrukturadgang til forskere, der arbejder i ekstreme områder.
Af
07/11/2019 09:11

Morten Kjeldgaard er pr. første november blevet ansat i en stilling som chefkonsulent.

En af hans primære opgaver er at udvikle og vedligeholde det trådløse net på forsknings- og uddannelsesinstitutioner, bedre kendt som eduroam.

Billede
Morten Kjeldgaard
Foto: Nicolai Devantier

Siden lanceringen i Europa i 2003 har eduroam vundet popularitet i hele uddannelsessamfundet, og løsningen er nu tilgængelig i mere end 100 lande og har mere end en milliard autentificeringer hvert eneste år.

Morten Kjeldgaard skal sprede det gode budskab til nye områder, som eksempelvis cafeer eller konferencesteder, så brugerne får endnu flere muligheder for at anvende den trådløse netadgang.

Ligeledes skal Morten Kjeldgaard være primus motor på et nyere projekt, hvor satellit-baserede løsninger skal give danske forskere adgang til net og infrastruktur. Løsningen henvender sig til de mere ekstreme aktiviteter eksempelvis i polarområder eller ombord på skibe.

Sidst, men ikke mindst, skal han deltage i en række fælleseuropæiske projekter mellem DeiC og GÉANT.

Morten Kjeldgaard er uddannet på Roskilde Universitet som cand.scient.adm, og har gennem 23 år arbejdet for virksomheden Netplan. Han har allerede været konsulent for en række opgaver for DeiC med forbindelse til både eduroam og satellitprojektet.

Hans kontor er placeret i bygning 305 på DTU Lyngby Campus.

Læs mere: