Gå til hovedindhold

Eduroam er nomineret til “Product of the Year”

Den trådløse internetadgang, eduroam, er blevet nomineret til årets produkt af WiFi Awards.
Af
02/12/2019 09:12

I år er opfinderen af eduroam, Klass Wierenga, blevet æret med en plads i internet hall of fame, og nu bliver selve løsningen så også anerkendt af WiFi-branchen med en nominering til årets produkt ved den årlige WiFi Awards.

Siden lanceringen i Europa i 2003 har eduroam vundet popularitet i hele forsknings- og uddannelsessamfundet. Løsningen er nu tilgængelig i mere end 100 lande og har mere end fire milliarder autentificeringer i år.

Danmark skrev under på eduroam-tilslutningsaftalen i april 2007, hvilket du kan læse mere om her: Eduroam har 10-års jubilæum (plus det løse).

Eduroam er et globalt samarbejde, hvor forsknings- og uddannelsesinstitutioner giver hinandens studerende og ansatte adgang til deres interne trådløse netværk. Løsningen giver god funktionalitet, men er samtidigt overskuelig at etablere og vedligeholde for såvel brugere og institutionerne. Det har medført, at løsningen nu er blevet nomineret af WiFi-industrien.

I praksis betyder det, at en studerende ved et dansk universitet kan gå på nettet på et universitet i udlandet uden at skulle registrere sig som bruger.

Det er også muligt at få adgang uden for universiteterne eksempelvis gennem en række bynet, fra udvalgte hospitaler eller biblioteker.

Du kan finde alle finalisterne til WiFi Awards her.

Læs mere: