Gå til hovedindhold

Ny direktør for det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur

DeiCs bestyrelse har ansat Gitte Julin Kudsk som ny direktør pr. 1. januar 2021. Ansættelsen sker som endnu et led i etableringen af en ny organisation til at varetage koordineringen af det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur.
Af
18/11/2020 09:11
Billede
Gitte Kudsk
Foto: Pernille Bille Tvedt

Gitte Julin Kudsk har været sekretariats- og kommunikationschef i DeiC siden etableringen i 2012, og overtager nu direktørposten fra Steen Pedersen, der fortsætter i sin stilling som IT-direktør på DTU.

”Gitte er en meget erfaren og engageret leder, der i en lang årrække har været medansvarlig for udviklingen af DeiC og som er velbevandret i det ministerielle og universitetspolitiske landskab. Jeg ser med stor entusiasme frem til at arbejde sammen med Gitte om opbygningen af det nye DeiC som en selvstændig organisation,” siger John Renner Hansen, der er bestyrelsesformand i DeiC.

Billede
Gitte Kudsk
Foto: Pernille Bille Tvedt

Gitte Julin Kudsk er pr. 1. januar 2021 ny direktør i DeiC.

Gitte er uddannet Cand.Merc i strategi og planlægning fra CBS. Hun har arbejdet med digital infrastruktur siden år 2000, hvor hun startede som projektleder i den del af UNI-C, der siden blev skilt ud og blev en del af DeiC på DTU. Gitte har været en del af DeiCs ledelse siden 2012, og har gennem tiden deltaget aktivt i flere internationale samarbejder under NORDUnet, GÉANT og NeiC.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet efter nytår. DeiC går en spændende udvikling i møde, hvor vi skal styrke det gode samarbejde med universiteterne, så vi sammen kan give forskerne det digitale grundlag for spændende forskningsresultater,” udtaler Gitte Julin Kudsk.

”Det vil blive et nyt DeiC, der ser lyset i løbet af 2021, hvor den store faglige kendskab og viden om den internationale udvikling vi har centralt i DeiC bliver kombineret med den tekniske ekspertise og kendskab til forskningens behov, som findes på universiteterne”.

DeiC og det nationale landskab for digital forskningsinfrastruktur er under forandring efter at universiteterne og Uddannelses og Forskningsministeriet i slutningen af 2019 udgav Strategi for nationalt samarbejde om digital forskningsinfrastruktur. DeiC har hidtil været en juridisk enhed under Uddannelses- og Forskningsministeriet med alle medarbejderne ansat på DTU. Det er intentionen, at DeiC etableres som en selvstændig institution i starten af 2022, når den bagvedliggende lov er vedtaget i Folketinget.

”Gitte er med sit indgående kendskab til hele DeiCs historie og sin interesse for såvel de mere teoretiske som operationelle sider af strategiarbejde, den helt rette til at sikre realisering af de tanker, der ligger bag strategien for det nationale samarbejde, i et tæt samarbejde med DeiCs bestyrelse," siger den afgående direktør, Steen Pedersen og fortsætter:

”Derudover mener jeg, at medarbejderne, såvel i det kommende nye DeiC, som de, der er aktivt involveret på universiteterne, kan se frem til få en erfaren leder, som med stor indsigt vil udfylde rollen med at koordinere de mange fælles indsatser på tværs af universiteter og fagområder.”

Læs mere om øvrige nye initiativer: