Gå til hovedindhold

Dansk forskningsnet-pioner er udnævnt til Hall of Fame

Frode Greisen, som har arbejdet med udbredelsen af forskningsnet i store dele af verden, er blevet udvalgt til The Internet Hall of Fame.
Af
15/12/2021 09:12
Billede
internet forskningsnet
Grafik: Colourbox.

The Internet Society har netop udpeget 21 pionerer og visionære personer fra 11 lande - som har ydet enestående bidrag til internettets globale vækst - til The Internet Hall of Fame.

Blandt de udvalgte er to personer med relation til GÉANT, hvoraf den ene kommer fra Danmark.

Billede
Hall of fame frode greisen
Grafik: DeiC.

"I Forskningsnettet er vi glade for og stolte over, at Frode tildeles denne ære, som er helt velfortjent," siger Martin Bech, der er chef for Forskningsnettet og tjenester.

Det er Jan Gruntorad fra CESNET (det tjekkisk forskningsnet), som har været et nøglemedlem af GÉANT-fællesskabet og blandt andet modtager af Vietsch Foundation-medaljen, og så er det danske Frode Greisen.

Frode Greisen har tidligere været tilknyttet blandt andet UNI-C men har gennem årene primært beskæftiget sig med internationalt netværk. I 1991 stiftede han, sammen med en række kollegaer, European Internet backbone (EBONE), der anses for at være Europas originale internet. Gennem sit mangeårige arbejde har han således gjort en særlig indsats for forskningsnetområdet. Læs mere om hans bedrifter her.

  ”I Forskningsnettet er vi glade for og stolte over, at Frode tildeles denne ære, som er helt velfortjent. Både før og efter EBONE arbejdede Frode hos os, dengang Forskningsnettet var en del af NEUCC og siden UNI-C, og det er ikke mere end et par uger siden, at vi havde besøg af Frode, der stadig er aktivt interesseret i, hvad vi laver i DeiC,” siger Martin Bech, der er chef for Forskningsnettet og tjenester i DeiC.

  GÉANT er paraplyorganisation for forskningsnet i Europa og således også det danske forskningsnet.

  Forskningsnet i hele verden

  The Internet Society siger følgende i forbindelse med valget af de nye 2021-medlemmer:

  "Med udgangspunkt i hele verden var dette års personer afgørende for design, udvikling, drift og fremskridt af de tidligste netværk og var ansvarlige for at fremme og udvide disse netværk i regioner på tværs af kloden, inklusive Europa, Afrika, Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet og Latinamerika."

  Jan Gruntorad og Frode Greisen følger nu i fodsporerne på andre bemærkelsesværdige forsknings- og uddannelsesnetværksmedlemmer, der også er blevet anerkendt for deres bidrag. Det er blandt andet Dai Davies, Erik Huizer, Klaas Wierenga og Kees Neggers.

  Stort tillykke til begge.

  Du kan finde hele oversigten over de nyvalgte medlemmer i Hall of Fame her.