Gå til hovedindhold

DeiC søger chefkonsulent til data management-teamet

Vores kommende chefkonsulent skal være med til at sikre, at den danske forskningsinfrastruktur bliver internationalt forankret og understøtter FAIR-principperne.
Af
tor, 12/09/2021 - 08:58
Billede
Mennesker ansættelse
Grafik: Colourbox.

Data management-området er inde i en spændende udvikling, og i den forbindelse søger DeiC nu en chefkonsulent med lyst til at indgå i planlægning, styring og udrulning af en portefølje af fælles nationale datatjenester til brug for de danske universiteter.

Arbejdsopgaverne består blandt andet i at:

  • Indgå i styring og udvikling af en portefølje af DeiC-faciliterede nationale datalagrings- og data management-tjenester. Herunder sikring af understøttelsen af FAIR-principperne og forankringen i internationale infrastruktursamarbejder.
  • Lede og koordinere et åbent dansk koordinationsforum omkring European Open Science Cloud (EOSC) med deltagelse af alle involverede og interesserede danske parter.
  • Indgå i DeiC's implementering af National strategi for data management efter FAIR-principper, herunder deltage i arbejdsgrupper under den af Uddannelses- og Forskningsministeriet nedsatte følgegruppe samt sekretariatsbetjening af følgegruppen.

Derfor er det væsentligt, at du allerede har betydelig erfaring med data management og FAIR-principperne samt erfaring med drift og udvikling af datainfrastruktur og -tjenester.

Ligeledes kræver jobbet forståelse for forskning, og at du kan bidrage til at sikre DeiC's portefølje af data management-tjenester.

Du kan læse hele stillingsopslaget her: Chefkonsulent til DeiC Data management

Deadline for ansøgning er den 21. december 2021.