Gå til hovedindhold

Endeligt program på plads for årets DeiC konference

Glæd dig til åbningstale af Karel Luyben, President, EOSC-A og afslutnings-keynote af EliteForsk-prismodtager Kristian Sommer Thygesen, DTU Fysik.
Af
18/10/2022 14:10
Billede
DeiC konference 2018 stemningsbillede
Foto: DeiC

Nu er der kun en uge til, og vi glæder os til at præsentere alle de spændende talere og oplæg på årets DeiC konference med hovedtemaet: ”Alignment and Maturity: Implementing Research Infrastructure Solutions”.

Find hele programmet her for dag 1 og dag 2.

Åbningstale af Karel Luyben, President, EOSC-A

Som åbningstaler præsenterer vi Karel Luyben, der er formand for European Open Science Cloud Association (EOSC-A). Luyben vil give os en kort update på aktiviteterne for implementeringen af det store EU-initiativ, EOSC, og de mange aktiviteter, arbejdsgrupper og projekter dette medfører. Vi forventer også, at Karel Luyben vil komme ind på den danske deltagelse i EOSC og de spændende fremtidige muligheder, det kan afstedkomme.

Afslutnings-keynote af Kristian Sommer Thygesen, DTU Fysik

Glæd dig også til at høre vores afslutnings-keynote speaker på DeiC konferencens anden dag, hvor vi har fornøjelsen af at præsentere professor Kristian Sommer Thygesen, DTU Fysik. Kristian har modtaget EliteForsk-prisen og er kendt for sin forskning indenfor datadrevet opdagelse af atomart tynde to-dimensionelle (2D) materialer, hvor han har udviklet den ultimative 2D materiale-database. Databasen indeholder over 3000 2D frit tilgængelige og søgbare materialebeskrivelser med state-of-the-art beregninger af stabilitet samt elektriske og optiske egenskaber. Vi er spændte på at høre Kristian tale mere om sin forskning og få hans perspektiv på brug af store mængder data, super computing og kunstig intelligens i forskningen samt perspektiver på open science og måske - hvem ved - lidt om hans bidrag til fremtidens kvantecomputere. Afslutnings-keynote finder sted torsdag den 27. oktober kl. 14:45-15:30.

Nemmere brug af LUMI’s supercomputer-kræfter

Fra egne rækker har vi også spændende nyt. I vores HPC-team arbejder vi hårdt på at lette overgangen fra at bruge DeiC HPC Interactive til at anvende den batch-baserede HPC-tilgang, så det bliver lettere at anvende AI/ML og supercomputer-kræfter i forskningen, hvis man f.eks. bruger Python, PyTorch eller Tensorflow. Vi viser en løsning, som tilbyder en meget nem og simpel måde at tilgå Europas største supercomputer, LUMI, via et state-of-the-art Python miljø, der understøtter alle de gængse software-værktøjer, som forskere kender i dag. På konferencens første dag den 26. oktober kl. 13:30-14:00 (spor 2) vil Eske Christiansen og Christian Schou Oxvig, DeiC, give dig indsigt i, hvordan det hele fungerer og bl.a. vise performance-tal.

Enklere administration af brugeradgang til LUMI med Puhuri-løsning

Når vi er ved HPC-anlæg, så kan du også glæde dig til at få en update omkring Puhuri, som er grundlag for adgangen til LUMI og LUMI-Q supercomputere. Puhuri løser problemet med at give brugerne adgang på HPC-anlæg på en nem og overskuelig måde med et indbygget AAI-system. F.eks. tilbyder Puhuri at lade flere, forskellige organisationer samarbejde i projekter på HPC-anlæg, hvilket også er muligt for danske HPC-anlæg. Se Puhuri-sessionen på konferencens anden dag den 27. oktober kl. 13:30-14:30 (spor 2) med Anders Sjöström, Lunds Universitet.

Første ”meet-and-greet” for front- og back-office

Som et helt nyt punkt på agenda’en til årets konference vil vi fokusere mere på samarbejdet mellem front-office- og back-office-funktionerne til styrkelse af det nationale samarbejde. Vi vil gerne invitere alle, der arbejder i front-office og back-office til at deltage i vores første ”meet-and-greet” session på DeiC konferencens første dag den 26. oktober kl. 17.15-17.45 i lokale A. På denne session vil vi give en introduktion til tankerne bag, formålet med og visionerne for et tættere samarbejde, foruden en introduktion af begreberne lokal, central og national back-office.  Vi forestiller os, at det første vigtige skridt vil være, at vi får sat ansigter på hinanden.

Nu er der kun tilbage at møde veloplagt op, vælge sessioner og få det meste ud af dagene på årets DeiC konference.

Vi ses i Kolding i næste uge. Vel mødt!