Gå til hovedindhold

FAIR Hotzone Week i Leiden demonstrerede målrettede initiativer

FAIR Hotzone Week 24-28 oktober 2022 viste fremdrift i arbejdet med at fremme udveksling af forskningsdata med bl.a. FAIRenabling Tools og visionen om et Web of FAIR Data.
Af
28/11/2022 15:11
Billede
FAIR Hotzone Week i Leiden
Foto: FDO2022

GO FAIR Kontoret i Holland havde inviteret til FAIR Hotzone Week 24-28 oktober i Leiden for at sætte fokus på FAIR data principper, intensiveret samarbejde for FAIRenabling Tools og visionen om et Web of FAIR Data. FAIR Hotzone bestod af 2 hovedspor: FAIR Convergence Symposium (2 dage) og FAIR Digital Objects Conference (FDO), som ligeledes varede 2 dage.

FAIR Convergence Symposium

Symposiet bød på inspirerende sessioner om Data Policy in Times of Crisis - CODATA, The Committee on Data for Science and Technology med budskabet om, at data var/er helt centralt i bekæmpelse af Corona pandemien og andre sundhedskriser samt præsentationer under overskriften “FIPs in WorldFAIR: What have we learnt? - CODATA, The Committee on Data for Science and Technology” om praktisk anvendelse af FIP – FAIR Implementation Profiles – for aktuelle projekter for forskellige forskningsdiscipliner.

GO FAIR Offices Directors’ meeting havde fokus på intensiveret samarbejde med henblik på udvikling af FAIRenabling tools i fællesskab og deling af eksisterende tools til støtte for implementering af FAIR Principperne. GO FAIR Foundation planlægger etablering af platform til samarbejde om udvikling og deling af FAIRenabling tools.

FAIR Digital Objects Konference (FDO)

FAIR Digital Objects Forum er en international gruppe som arbejder på at virkeliggøre visionen om et Internet af FAIR Data, og rent teknisk muliggøre udveksling af forskellige typer digitale forskningsobjekter. Altså lidt ligesom vi kan hente dokumenter i en webbrowser uden at tænke over den fysiske adresse, servertype, dokumenttype osv. 1st International Conference on FAIR Digital Objects samlede en række vigtige interessenter, både forskere og infrastrukturfolk, til en række spændende keynotes, præsentationer og paneler om bl.a. de videnskabelige use cases og tekniske spørgsmål. Der blev fremlagt en revideret FDO specifikation, og konferencen sluttede med fremlæggelsen af en Leiden deklaration om betydningen af FDO’er i en global sammenhæng.

Læs mere: https://codata.org/save-the-dates-hotzone-week-on-fair-at-the-2022-leiden-european-city-of-science-24-28-october/