Gå til hovedindhold

DeiC Årsrapport 2021 er klar

I Årsrapporten kan du læse en status over året, der er gået, og få et overblik over økonomien i DeiC for 2021.
Af
28/04/2022 11:04
Billede
Computerkredsløb
Foto: Colourbox

2021 var et begivenhedsrigt år for DeiC. Vi fik blandt andet en ny direktør, og skiftede fokus fra at skulle være en selvejende institution til i stedet at agere med fortsat sekretariatsbetjening fra DTU.

2021 var det første fulde år med det nye HPC-landskab, hvor forskerne er kommet godt i gang. Anvendelsen af de nationale HPC-ressourcer er steget, samtidig med at der er åbnet for ansøgninger på de første store europæiske anlæg under EuroHPC. Danske forskere kørte i slutningen af året også med stor succes pilotprojekter på EuroHPC LUMI, som har åbnet for almindelig tilgang i starten af 2022.

Det var også året, hvor der blev udarbejdet den ”Nationale strategi for data management baseret på FAIR-principper” i samarbejde med en lang række interessenter. Strategien blev lanceret i oktober 2021.

Forskningsnettet har i 2021 fortsat udbygningen af nettet til forskellige steder i Danmark med forsknings- og uddannelsesaktiviteter. Og på serviceområdet var 2021 stadig præget af Covid-19 og hjemsendelser, der betød en god udnyttelse af videotjenesten Zoom til understøttelse af de mange hjemmearbejdspladser landet over.

I DeiCs Årsrapport for 2021 kan du finde DeiC i udvalgte tal, tekster og grafer samt naturligvis årsregnskabet for 2021.

Du kan finde årsrapporten her.

God læselyst!