Gå til hovedindhold

Fremtidens forskningspublicering kan være på alternative platforme

Et nyt europæisk projekt i Knowledge Exchange, med DeiC som dansk partner, forsøger at skabe et overblik over alternative publiceringsplatforme, og hvordan de kan gøre en forskel.
Af
Anna Mette Morthorst
man, 05/23/2022 - 10:10
Billede
Satelite picture
Photo: E. Böker

De seneste år er der kommet en række nye muligheder, hvorpå forskerne kan publicere deres forskningsresultater. Det kan de nemlig nu i høj grad også gøre på alternative publiceringsplatforme. Alternative publicerings platforme er en innovativ måde at understøtte Open Science publicering på, og er et alternativ til den traditionelle metode og forretningsmodel, der kendes fra de store kommercielle forlag.

Nu forsøger et nyt europæisk projekt i Knowledge Exchange, med DeiC som partner, at skabe et overblik over, hvilke alternative publiceringsplatforme der er, og hvordan de kan gøre en forskel.

De danske eksperter i projektet er Rasmus Rindom Riise fra Det Kongelige Bibliotek og Claus Rosenkranz Hansen fra Copenhagen Business School.

Vil du vide mere om alternative publiceringsplatforme eller har du lyst til at være med til at bidrage til at skabe et bedre overblik? Så kan du læse og kommentere på det nye scoping paper fra Knowledge Exchange, der er udgivet på PubPub, en ny community-drevet platform.

Kontaktperson i DeiC er Anna Mette Morthorst.

Læs mere her om projektet her.