Gå til hovedindhold

DeiCs direktør er nyt medlem af e-IRG

Gitte Kudsk er nyt dansk medlem af den internationale ”e-Infrastructure Reflection Group”.
Af
ons, 05/25/2022 - 12:55
Billede
Digital kunst
Foto: Colourbox

Fra april er DeiCs direktør, Gitte Kudsk, blevet udpeget af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen som nyt dansk medlem af den rådgivende e-infrastruktur ekspertgruppe, e-IRG. Gruppen er nedsat og finansieret af EU.

”E-IRG har gennem tiderne leveret rapporter og anbefalinger, som har haft stor betydning for den europæiske udvikling og blandt andet ledt til EOSC- og EuroHPC-initiativerne. Jeg glæder mig derfor til at være med i dette spændende samarbejde med europæiske kolleger,” siger Gitte Kudsk.

Gruppen følger med i trends

E-IRG afholder workshops om netværk og computing-relateret forskningsinfrastruktur og publicerer periodiske strategianbefalinger. Herudover publiceres en række andre artikler og taskforce-rapporter.

”E-IRG arbejder på et 'high-level' niveau. Den umiddelbare nationale nytte handler om at se trends på den internationale udvikling i god tid, samt være med til at påvirke udviklingen med et nationalt perspektiv,” siger Gitte Kudsk.

Gruppen består af repræsentanter fra de nationale computing-relaterede forskningsinfrastrukturer i Europa, samt repræsentanter fra de nationale forskningspolitiske forvaltninger.

Danmarks nationale delegerede i e-IRG er foruden Gitte Kudsk, også Josva Kleist, der er Chief System Engineering and Integration Officer hos NORDUnet og rådgiver for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen for EuroHPC.