Gå til hovedindhold

DMPonline bliver til DeiC DMP

Et navneskift fra DMPonline til DeiC DMP skal bidrage til en mere ensartet og gennemskuelig portefølje af data management tjenester.  
Af
25/10/2023 14:10
Billede
White geometric hexagonal abstract background. Surface polygon pattern with glowing hexagons, hexagonal honeycomb. Abstract white self-luminous hexagons.
Foto: iStock

DeiC tilbyder en række tjenester som hjælper forskere med at gøre deres forskningsdata FAIR, og som gør data management praksis nemmere: Herunder de kommende nationale storage og repository løsninger og det danske Datacite konsortium, som udmønter DOI’er.   En af DM-tjenesterne er et værktøj, som kan anvendes til at skrive Data Management Planer. Værktøjet som er baseret på en open source-software (DMPRoadmap), har installationer over hele verdenen og et aktivt bruger-community. DeiCs installation af DMPRoadmap var indtil oktober kendt som DMPonline.

Navneskiftet blev bekendtgjort på et webinar afholdt med DeiCs samarbejdspartnere KB ved Falco Hüser og DTU Bibliotek ved Signe Gadegaard. Ved webinaret blev der også fremvist en række nye funktioner fra den seneste update af softwaren.  

Du kan se slides fra webinaret her.

Læs mere om DeiC DMP her.