Gå til hovedindhold

Ny koordinator for aktiviteter vedrørende sensitive data

Som ny koordinater skal Jakob Bech Petersen udvikle og drive arbejdet for aktiviteter vedrørende sensitive data og bidrage med støtte til udnyttelsen af de nationale registre og andre dataressourcer.
Af
01/11/2023 08:11
Billede
Papirudklip af mænd i grå og hvid på grøn baggrund
Billede: Colourbox

En nysgerrig person med en god forståelse og passion for forskning og IT, er en beskrivelse af Jakob Bech Petersen, som tidligere har arbejdet med statistik og dataindsamling.

Jakobs spændende baggrund består af en bachelor i teknoantropologi og en kandidat i IT. Uddannelser som har udstyret ham med en forståelse af, hvad videnskab er, forskningsmetoder, kompleksiteten af udviklingsprojekter og dataprocesser. Herunder også en vis forståelse for kompleksiteten i projektledelse af it-udviklingsopgaver, som også kommer til nytte i hans rolle som koordinator.

Et fælles mål

”Jeg kan godt lige at være i midten af nogle diskussioner, binde nogle parter sammen og opnå et fælles mål. Jeg søger at opnå et fælles mål, selvom der kan være udfordringer.”

Billede
Jakob Bech Pedersen
Foto: Privat

 

Disse kompetencer får han nu lejlighed til at bringe i spil, da Jakob kommer til at have et ben både i DeiC og KOR. I DeiC indebærer Jakobs rolle blandt andet koordinering af aktiviteter vedrørende sensitive data. Jakobs rolle hos KOR indebærer sekretariatsbistand, som inkluderer planlægning af konferencer, møder, udvikling og fremdrift.

Jakob skal også bidrage til forbedring af vilkår og mulighed for forskning med særligt fokus på adgangen til sikker anvendelse af sensitive data. Her bringer Jakob en erfaring indenfor dataindsamling og et godt bekendtskab til det danske forskningslandskab.

”Man skal både tilgodese forskerene, som gerne vil have adgang til nogle oplysninger, men man skalselvfølgelig også have med i overvejelserne, at det er rigtige mennesker og rigtige oplysninger, der indgår i de her registre. Og det skal vi retligt værne om.”

Jakob beskriver kernen i hans faglighed som værende ”research”. Hans faglighed handler dog også om at indhente viden, få det analyseret og kommunikeret og formidlet på en ordentlig måde – fagligheder som kan skabe en værdi for sekretariatsbistanden for KOR.

Vigtigheden af data

”Data er vigtigt, og data er også omkostningsfuldt og kræver mange ressourcer og anstrengelser.”

Alsidigheden i de services og tilbud, som DeiC stiller til rådighed for forskningsverden, er noget af det, som har tiltalt Jakob. Han deler også de store visioner og perspektiver, som både DeiC og KOR er engageret i, og anerkender vigtigheden af data.

Som privatperson nyder Jakob at bo i København og udnytter byens kulturelle rigdomme, især sin interesse for live musik. Han har også en forkærlighed for motorstøj, hvilket kan betyde alt fra at se et Formel 1-løb til en tur på motorcyklen.