Gå til hovedindhold

FAIR-IMPACT projektet søger ambassadører

FAIR-IMPACT projektet søger ambassadører, som vil indgå i et ekspertnetværk, og som kan være ambassadører for FAIR data management inden for deres community. Frist for ansøgning er den 10. marts, 2023.
Af
09/02/2023 14:02
Billede
papirfigurer af mennesker i opstilling på hvid baggrund
Foto: Colourbox

FAIR-IMPACT projekt-ambassadør søges

Har du erfaring med at implementere FAIR data management inden for dit fagområde? Har du gode kommunikationsevner og lysten til at drive andre til at praktisere FAIR data management? Er du en FAIR champion Lige nu søger EOSC projektet FAIR-IMPACT ambassadører for FAIR, som vil indgå i et ekspertnetværk, og som kan være ambassadører for FAIR data management inden for deres community. Frist for ansøgning er den 10. marts, 2023. Du kan læse meget mere her: https://fair-impact.eu/open-call-european-fair-champions 

FAIR-IMPACT

DeiC’s data management team er involveret i EOSC-projektet FAIR-IMPACT, hvor formålet er at identificere og designe praktiske løsninger, retningslinjer, og rammer for at realisere en EOSC af FAIR data og tjenester. Det mål vil opnås ved at støtte implementeringen af FAIR-aktiverende praksis, værktøjer og tjenester på tværs af videnskabelige områder på europæisk, nationalt og institutionelt niveau og desuden ved at arbejde for at forbinde viden på tværs af videnskabelige domæner omkring persistent identifiers, metadata og ontologier, metrikker, certificerings- og interoperabilitetsaspekter. Projektet startede den 1. juni 2022, og samler 28 partnere fra 11 lande.