Gå til hovedindhold

Nye rammeaftaler for sky-tjenester på vej

DeiC arbejder i øjeblikket med genudbud af rammeaftalerne om sky-tjenesterne fra Microsoft, Amazon, Google samt en række europæiske, nordiske og danske udbydere.
Af
08/05/2023 13:05
Billede
Set paper white clouds
Foto: iStock

Genudbud af rammeaftaler i 2024

DeiC arbejder i øjeblikket med genudbud af rammeaftalerne om sky-tjenesterne fra Microsoft, Amazon, Google samt en række europæiske, nordiske og danske udbydere. Du kan læse mere om de nuværende rammeaftaler her OCRE | Open Clouds for Research Environments (ocre-project.eu), som vi planlægger at genudbyde i løbet af 2024.

Vores rammeaftaler har opnået en bred og stigende tilslutning blandt universiteterne og professionsskolerne i Danmark. Er du som dansk institution interesseret i at tilslutte dig en af disse rammeaftaler, kan du læse her, hvordan du skal bære dig ad: Rammeaftale om køb af cloud-tjenester | Danish e-Infrastructure Cooperation (deic.dk)

Temperaturmåling på fremtidig brug af skytjenester

I april måned 2023 iværksatte GÉANT en hurtig temperaturmåling på europæiske institutioners brug af sky-tjenester for at sikre, at den kommende afløser for OCRE-aftalerne bliver så nyttig for institutionerne som muligt. Undersøgelsen skulle afdække omfanget og sammensætningen af det kommende forbrug af sky-tjenester blandt institutionerne i Forsknings- og uddannelsesverdenen i EU/EØS, som kan benytte OCRE-aftalerne.

Vores opfordring til jer om at deltage i undersøgelsen havde den ønskede effekt, og der var god respons. Vi sætter stor pris på jeres deltagelse, fordi den giver os nyttig viden om institutionernes forventede brug af OCRE-aftalerne til planlægning af det kommende genudbud af sky-tjenesterne.

Del dine erfaringer

Hvis du arbejder med at flytte tjenester eller dele af din infrastruktur til skyen, kan DeiCs ”Erfagruppe om OCRE og andre cloud-tjenester” måske være noget for dig. Erfagruppen blev foreslået af DeiC på forrige DeiC konference og er nu aktiv og åben for alle institutioner tilsluttet Forskningsnettet i Danmark. Hvis du ønsker at deltage i erfagruppen, eller høre mere om erfagruppen, er du velkommen til at kontakte morten.kjeldgaard@deic.dk.