Gå til hovedindhold

Forlænget mandat og nyt kommissorium for ’Data Management strategien baseret på FAIR-principperne’ 2023-24

Ny FAIR følgegruppe skal følge 6 arbejdsgrupper og i alt 17 indsatsområder indenfor FAIR kompetenceopbygning, langtidsopbevaring af data, sikkerhedsaspekter og datas værdisætning.
Af
23/06/2023 11:06
Billede
Hvide klodser på lys baggrund
Foto: iStock

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har besluttet, at FAIR-strategiens implementering fortsat skal følges, og derfor er mandatet forlænget frem til udgangen af 2024. Beslutningen er truffet på baggrund af arbejdet med Den nationale strategi for Data Management baseret på FAIR principperne og konklusioner fra ’Afrapportering vedrørende den Nationale Strategi for Data Management baseret på FAIR principper (2022)’. Et nyt kommissorium for følgegruppen er således udarbejdet, så arbejdet kan fortsættes med de erfaringer, der allerede er høstet i 2022.

I det nye kommissorium skal 6 arbejdsgrupper dække 17 indsatsområder. Arbejdsgrupperne skal beskæftige sig med emner som FAIR kompetenceopbygning, langtidsbevaring af data, sikkerhedsaspekter for FAIR, og datas værdisætning. Læs kommissoriet for mandatperioden 2023-24 her.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Danske Universiteter har udpeget en ny FAIR følgegruppe, for mandatperioden 2023-24. Ved første møde skal følgegruppen gennemgå kommissoriet og tidsplanen for mandatperioden.

Mere information

Vil du løbende følge udviklingen med FAIR strategien, kan du følge denne side.