Gå til hovedindhold

eduroam udvider med nye deltagere i Danmark

Velkommen til 3 nye deltagere fra Nordjylland, som kommer med ombord og får glæde af eduroams mange fordele.
Af
06/06/2023 13:06
Billede
hjerte på blå baggrund
Grafik: eduroam

eduroam er designet til at gøre hverdagen enklere for ansatte og studerende på de europæiske universiteter. Så snart de ansatte og studerende har logget sig på Eduroam, kan de spare tid og bøvl ved at opnå adgang til internettet via eduroam fra deres bærbare, mobil, tablet eller anden gadget uden yderligere indgriben.

Aktuelt er tre nye uddannelsesinstitutioner fra det nordjyske område på vej ombord i eduroam. Det drejer sig om Uddannelsescenter Holstebro – UCH, Holstebro Gymnasium og HF – Hogym og Lemvig Gymnasium – Legym. Velkommen ombord på eduroam.

eduroam udbygges globalt og nationalt

Igennem årene er eduroam-tjenesten udvidet til at dække universiteter over hele verden. Typen af institutioner, der benytter eduroam er også udvidet markant. I visse lande er hele sundhedssektoren dækket af eduroam, men andre lande er dækket af eduroam i lufthavne, toge, busser og sågar på kommunale institutioner. I Danmark er retningen den samme, selvom fokus primært er på institutionerne indenfor Forsknings- og Uddannelsessektoren. I dag er alle danske universiteter på eduroam, og det samme gælder også for en god andel af professionsskolerne.

eduroam udbygges i takt med det danske Forskningsnet

eduroam indgår automatisk som en tjeneste for institutioner, der tilslutter sig Forskningsnettet. Det giver den fordel, at institutionen både får et eduroam-miljø til sin WIFI-infrastruktur og robuste net-forbindelser til at blandt andet at komme på internettet.

eduroam udbygges udenfor Forskningsnettet

Tilslutning til Forskningsnettet er dog ikke en forudsætning for at få eduroam. Så længe din institution råder over et trådløst netværk og en netforbindelse, vil man i langt de fleste tilfælde kunne etablere eduroam. Vi har endnu ikke oplevet, at en institution ikke kunne komme på eduroam efter kyndig vejledning fra DeiCs side (eduroam@deic.dk).

I løbet af de seneste par år har vi også været i dialog med diverse IT-supportleverandører og IT-driftsfællesskaber, som nu er blevet fortrolige med levering af eduroam til deres institutioner.

Vil du vide mere om eduroam, kan du læse mere her.