Gå til hovedindhold

Ny projektleder i DeiCs HPC-team

Med solid digital indsigt og stærke projektlederkompetencer skal Rune Gamborg Ørum hjælpe HPC-teamet med struktur, processer og effektivitet i et væld af projekter og opgaver.
Af
04/07/2023 10:07
Billede
Foto af ny medarbejder i DeiC
Foto: Rune G. Ørum

Det blev en Rune. Det er vi meget glade for i DeiC!

Rune Gamborg Ørum bringer et stærkt sæt kompetencer i spil, når han skal hjælpe med at holde styr på opgaver og ressourcer i HPC-teamet.

”Jeg kommer med en tilgang til projektstyring, hvor jeg ikke er gift med nogen speciel projektmodel, men sætter en ære i at plukke de rigtige tilgange og sætte dem sammen, så de kan give værdi. Det gælder både udviklingsopgaver og supportopgaver”, fortæller Rune, ny projektleder i DeiCs HPC-team.

HPC-afdelingen har utroligt mange opgaver, og der kommer hele tiden nye til. I takt med at området udvikler sig og bliver mere modent, skal Rune hjælpe med at drive projekter i mål både internt i DeiC og med eksterne partnere. Der er brug for en tovholder på mange af projekterne, som ikke er alt for langt nede i projekterne, men kan bringe et helikopterblik og have fat i den lange ende, også når opgaverne går fra udvikling til drift.

”DeiC er en eksplorativ organisation, så jeg skal jo ikke sætte alt i hårde systemer. Kunsten bliver at finde det gyldne snit mellem nyudvikling og strømlinet drift, og det er den dynamik, der virkelig tiltaler mig. Hvis jeg bare kan få beskrevet 60-70% af, hvad vi laver, så vil jeg være meget glad”, fortæller Rune videre.

Med et godt talent for kommunikation og stor forståelse for digitale projekter og processer, skal Rune også hjælpe til, at vi kan udvikle vores HPC-services, så brugerflade og tilgængelighed bliver optimeret. F.eks. skal Rune helt konkret arbejde med de forskellige kald til HPC regne-ressourcer og skabe overblik over rådighed og tildelinger. Det er han manden for at sætte mere i system!

Rune har erfaring som både specialkonsulent og projektleder indenfor universitetsverdenen, men det er ikke hvad som helst, der lige får hans interesse.

”Jeg synes, at DeiC arbejder med nogle meget spændende områder som HPC og kvanteteknologi. Jeg er gammel computernørd, og jeg har faktisk lavet små applikationer til forskere af formidlende karakter tidligere. Så da jeg så stillingsopslaget var det oplagt at trykke på aftrækkeren og søge,” fortæller Rune glad.

For Rune er det vigtigt at arbejde med et område, der interesserer ham, og der skal være et fælles projekt.

”Hele HPC-området er meget nyt, og der sker meget udvikling hele tiden. Om et halvt år kan meget se anderledes ud. At være en del af dette fælles projekt, komme med nye ideer, være aktiv spillende og ikke kun reagere på at få opgaver, det er det, der virkelig gør, at jeg har lyst til at gå på arbejde”, fortæller Rune.

I sin fritid har Rune nok at se til i hjemmet i Viby med kone og 2 døtre, men der bliver alligevel plads til en del musik. Rune har spillet i mange forskellige bands og mestrer både trommer, guitar og klaver indenfor så forskellige genrer som metal, post-rock og ambient. Og så er der noget med, at Rune har hænderne skruet godt på og ikke går af vejen for DIY-projekter i hjemmet og haven, hvor projektleder-genet også kan folde sig ud.

Vi glæder os til at se Rune folde sig ud her i DeiC.