Gå til hovedindhold

Vi bygger dem sammen! Kommende Data Management-tjenester var fokus på 2-dages workshop med universiteterne

Som led i vores samarbejde med universiteterne havde DeiC inviteret til 2-dages Front Office-Back Office workshop den 31. august og 1. september 2023 på Hotel Legoland i Billund.
Af
11/09/2023 09:09
Billede
Billund - workshop
Foto: Jakub Klust

Universiteterne var mødt talstærkt op, og der var lagt op til både status og erfaringsudveksling. Det var en fornøjelse at opleve engagementet fra alle deltagerne og den ånd, der blev bidraget med. Vi var omkring etablering og udrulning af både DeiC Dataverse og DeiC Storage med fokus på governance for Tjenesterne.

Der blev arbejdet engageret i sessionen om forberedelse til udrulning af DeiC Storage, og Maria Saugmandsgaard Iskov fra KU faciliterede flot denne session, hvor der kom virkelig gode input fra deltagerne i forhold til, hvad der er brug for på universiteterne for at kommunikere effektivt omkring dette internt til både forskere, ledelse og øvrige interessenter. Vi fik også introduktion til DeiC Dataverse inkl. planerne for testmiljø, så universiteterne hurtigst muligt kan komme i gang med at få egne erfaringer og give feedback om dette til DeiC.  

”Det glæder mig at høre, at DeiC Storage også handler om aktive data. Det vil være virkelig godt for forskerne. Men jeg er samtidig også overrasket over, at vi stadig har et stykke vej at gå, før DeiC Dataverse og især DeiC Storage kan rulles ud. Jeg havde håbet på, at vi var længere fremme, men jeg kan også godt se, at universiteterne heller ikke er kommet så langt med hensyn til evt. supportfunktion. Det griber lidt ind i hinanden, at det er vigtigt at kende systemet for at vide hvilke udfordringer en evt. supportfunktion skal kunne hjælpe med”, fortæller Sacha Zurcher, RUC, som deltog på workshoppen. 

Billede
Billund - workshop
Foto: Jakub Klust

Vi er ikke i mål endnu, det ved vi godt. Men vi arbejder på sagen, og vi sætter meget stor pris på vores samarbejde med universiteterne i denne sammenhæng. Vi er rigtigt godt på vej med at få etableret nogle professionelle, værdifulde nationale tjenester med DeiC Dataverse og DeiC Storage, og vi gør det sammen med alle jer fra universiteterne, både fra Front Office, fra Back Office, m.fl. som er vores gode samarbejdspartnere og bedste kritikere. Vi bygger disse tjenester sammen.  

Heldigvis er vi tættere på nu. I september gennemføres de sidste interne test, og så er vi klar med et DeiC Dataverse testmiljø, der har adgang for Front Offices. DeiC Storage følger op med præsentation af kommunikationsinitiativer, der kan støtte universiteternes udrulning af tjenesten. DeiC holder fokus på øget vidensdeling og erfaringsudveksling mellem alle parter og vi koordinerer naturligvis med konsortierne, der forestår etablering af tjenesterne.

Mere information: 

Vil du vide mere om etablering af Data Management Tjenesterne i DeiC? 

DeiC Dataverse & Storage, kontakt:  

Rene Belsø <Rene.Belso@deic.dk> 

Nicolaj Pedersen Tanderup <nicolaj.tanderup@deic.dk> 

Anne Sofie Fink Kjeldgaard <anne.sofie.fink@deic.dk>