Gå til hovedindhold

Digital signaturtjeneste i pilottest

DeiC Forskningsnettet lancerer i 2024 en ny digital signeringstjeneste med navnet DeiC eduSign.
Af
09/01/2024 11:01
Billede
iStock computer
Foto: iStock

Med DeiC eduSign-tjenesten kan du underskrive et dokument, som både er verificerbart og sporbart. DeiC eduSign kan anvendes til attester, f.eks. i form af kursusbeviser, hvor man har brug for at godtgøre, at dokumentet er officielt og kommer fra en pålidelig kilde. Tjenesten kan også benyttes til at indgå aftaler mellem to eller flere parter 2. I det tilfælde skal den første part blot signere dokumentet og sende det videre per mail til de øvrige aftaleparters underskrift.

Billede
eduSign
Foto: DeiC

 

DeiC eduSign bygger videre på en svensk version af eduSign som er udviklet af det svenske forskningsnet SUNET. EduSign er tilpasset danske forhold og understøtter fra starten login via WAYF (Where Are You From). I løbet af 2024 vil tjenesten udvide til også at understøtte MitId og stille et API til rådighed, så f.eks. et sagsstyringssystem kan anvende tjenesten til signering.

Kom og vær med til test

DeiC eduSign tjenesten er nu offentlig tilgængelig som pilotudgave på edusign.deic.dk. Indtil videre er vores erfaring fra vores samarbejder med institutioner om potentiel brug af DeiC eduSign, at der ofte dukker uventede brugsscenarier op. 

Vi ønsker at finde en passende balance mellem at have en meget simpel tjeneste, som er let at anvende, men som også skal kunne understøtte mere avanceret funktionalitet, der kan gøre din hverdag mere effektiv.

Kom endelig og vær med til at afprøve tjenesten og gør denne fælles tjeneste endnu bedre. Vi glæder os til at få dit feedback via mail til edusignsupport@deic.dk. Vi tager også gerne et møde med din institution for at drøfte, hvordan vi bedst muligt kan implementere tjenesten hos jer.