Gå til hovedindhold

Ny kvantechef i DeiC

Henrik Navntoft Sønderskov er ansat pr. 1. marts 2024 som kvantechef i DeiC, hvor han skal fokusere på at drive udviklingen af kvanteinfrastruktur indenfor forskning og innovation.
Af
22/03/2024 09:03
Billede
Colorbox people
Foto: iStock

Kvanteområdet er et af de mest hypede i øjeblikket. Også når det gælder digital infrastruktur. Fra forskning og undervisning til industri, offentlig administration og mindre og mellemstore virksomheder forsøger alle at være med, forstå og være i stand til at udnytte de nye teknologier. DeiC spiller en helt central rolle i regeringens kvantestrategi indenfor forskning og innovation, hvor vores indsatser skal fungere som grundlag for udnyttelsen af potentialet i kvanteteknologien.

Derfor er det med stor glæde, at vi den 1. marts 2024 sagde velkommen til Henrik Navntoft Sønderskov i en nyoprettet stilling som chef for kvanteområdet i DeiC.

Henrik har gennem en længere årrække beskæftiget sig med Emerging and Disruptive Technologies (EDT) bla. inden for Forsvarsministeriets resortområde og i Dansk Industri, hvor han senest som chefkonsulent arbejdede med strategiske indsatser på politisk og industrielt niveau indenfor forsvar og sikkerhed, hvor han bl.a. var med til at få NATO-kvantecenteret til Danmark.

I DeiC skal Henrik være omdrejningspunktet for samarbejdet med universiteterne om at drive udvikling af kvanteinfrastruktur, så forskere i Danmark kan udføre forskning i verdensklasse. Helt konkret skal Henrik arbejde indenfor de områder, som er beskrevet nærmere i de 3 kvante-kommissorier, nemlig at skabe den rette adgang til kvantecomputere, at udvikle de rette kompetencer og knowhow om, hvad området kan bruges til i Danmark samt udvikling af algoritmer og software til området. F.eks. indsatser for at etablere et akademi for kvanteområdet og tiltrække dygtige kræfter fra udlandet.

”Det handler rigtig meget om samarbejde og vidensdeling både internt i DeiC, mellem DeiC og universiteterne og med offentlig administration og industrien. Kvante-økosystemet skal vide, hvad DeiC laver, og at DeiC har en vigtig rolle, så vi kan sikre en styrkeposition for Danmark”, fortæller Henrik Navntoft Sønderskov, Kvantechef i DeiC.

Henrik er en ægte netværksperson. Både i det politiske system, i erhvervskredse og indenfor forskning og uddannelse befinder Henrik sig godt. Det ligger godt i tråd med ambitionen i det nye job, som netop er at connecte med de forskellige aktører indenfor kvanteområdet og hjælpe med at facilitere den dagsorden, som DeiC har ansvaret for i et stærkt og godt samarbejde med universiteterne, så vi sammen kan skabe et nyt økosystem for kvantemiljø i DK.

”Personligt finder jeg kvanteområdet interessant, fordi det er en naturlov, vi ikke helt forstår endnu. Det giver en ekstra dimension til arbejdet med at opbygge og udvikle DeiCs rolle i hele kvante-økosystemet”, fortæller Henrik Navntoft Sønderskov, Kvantechef i DeiC.

At få succes i rollen handler rigtig meget om god kommunikation, god netværksdannelse og at få de rigtige aktører med. Med en baggrund som sociolog, sin netværks-orienterede tilgang og stærke kompetencer indenfor formidling har Henrik det helt rigtige udgangspunkt.

Den ungdommelige vibe har han stadig til fulde med 3 børn i hjemmet, der også tæller fru Sofie. Hyggelige stunder bliver tilbragt i haven, hvor Henrik har tjansen, og måske du render ind i ham på Christiania, hvor han kan lide at høre god musik på Loppen.

Velkommen på holdet til Henrik.

Få en introduktion til Henrik Navntoft Sønderskov og hans stilling som kvantechef i følgende video: