Gå til hovedindhold

DeiC Interactive HPC tilbyder NVIDIA-applikationer til udforskning af kvanteberegninger

Integration af 2 applikationer til supereffektive kvanteberegninger og nye muligheder for kvantealgoritme-simuleringer er væsentlige bidrag til det danske kvantecomputer-landskab.
Af
04/03/2024 10:03
Billede
iStock kvantebillede
Foto: iStock

DeiC og SDU eScience Centret er stolte af at kunne annoncere implementeringen af to applikationer til avanceret kvanteberegning på DeiC Interactive HPC: NVIDIA CUDA Quantum Platform og NVIDIA cuQuantum Appliance. Implementeringen af disse applikationer viser vores løbende engagement i at tilbyde banebrydende teknologier til brugerne.

NVIDIA CUDA Quantum Platform forbinder kvante- og klassisk computing

NVIDIA CUDA Quantum Platform er designet som en hybrid mellem kvante- og klassisk computing og er unik i sin evne til at forene computerkraften fra CPU'er, GPU'er og Quantum Processing Units (QPU'er). NVIDIA CUDA Quantum Platformen tilbyder sømløs integration mellem disse 3 forskellige behandlingsmuligheder, og nøglefunktionerne omfatter:

  • NVQ++ Compiler: Centralt for CUDA Quantum er NVQ++ compileren, et værktøj specielt designet til at optimere kvantecomputerens arbejdsgange.
  •  Hybrid Computing Model: Denne platform er unik i sin evne til at udnytte styrkerne ved både kvante- og klassisk computing og kan frigøre nye potentialer inden for beregningseffektivitet.

Med NVIDIA CUDA Quantum Platform-integrationen til DeiC Interactive HPC opnår brugeren altså både meget høj beregningseffektivitet ved at kombinere styrkerne fra 3 typer computerkraft samtidig med, at der er taget hånd om at optimere kvantecomputerens arbejdsgange.

Se mere information om NVIDIA CUDA Quantum her.

NVIDIA cuQuantum Appliance forbedrer simuleringen af kvantekredsløb

Står man ikke lige med en dedikeret kvantecomputer ved hånden, er der hjælp at hente på DeiC Interactive HPC med integrationen af NVIDIA cuQuantum Applience multi-GPU stack, som tilbyder simulering af kvantekredsløb. NVIDIA cuQuantum Appliance er en state-of-the-art, multi-GPU stack lavet til simulering af kvantekredsløb. Applikationen er designet til at give udviklere mulighed for at teste og skabe kvantealgoritmer ved hjælp af klassiske computersystemer og nøglekomponenterne er:

  •  cuStateVec- og cuTensorNet-biblioteker: Disse NVIDIA-biblioteker er designet til at optimere tilstandsvektor- og tensornetværks-simuleringer, hvilket giver uovertruffen ydeevne i forhold til efterligning af kvantekredsløb.
  • Integration med Qiskit AER og Google Cirq: Dette redskab inkluderer kompatibilitet med IBMs Qiskit AER og Googles Cirq, der er faciliteret gennem henholdsvis NVIDIAs cusvaer og qsim, hvilket giver mulighed for multi-GPU-optimerede simuleringer.

Læs mere om cuQuantum Appliance her.

Transformation af kvantecomputerlandskabet

"Med implementeringen af disse nye applikationer er DeiC Interactive HPC helt fremme i skoene i forhold til at udnytte kvantecomputere i den virkelige verden," fortæller Emiliano Molinaro, leder af brugersupport teamet ved SDU eScience Centret.

"Vores platform er nu unikt udstyret til at understøtte udviklingen af kvantealgoritmer og simuleringer og tilbyder et hidtil uset niveau af beregningskraft og fleksibilitet.", fortsætter Emiliano Molinaro.

DeiC Interactive HPC drives af et konsortium bestående af AAU, AU, og SDU og er et meget fint eksempel på det gode samarbejde med universiteterne. Fra DeiCs side håber vi, at udrulningen af disse NVIDIA-applikationer vil være nyttig for en bred vifte af brugere, fra akademiske forskere til private virksomheder, der ønsker at udforske kvanteberegningernes ukendte territorier. De nye applikationer er ikke kun en forbedring af mulighederne på DeiC Interactive HPC men også et væsentligt bidrag til det danske kvantecomputerlandskab.