Gå til hovedindhold

SIM3-certificering til DKCERT

DKCERT blev med SIM3-certificeringen medlem nr. 50 i en eksklusiv klub af europæiske sikkerhedsteams.
Af
25/04/2024 08:04
Billede
iStock foto cyber security
iStock

DKCERT har i foråret 2024 opnået sikkerhedscertificeringen SIM3 og overgår dermed fra at være akkrediteret til certificeret medlem af den internationale organisation Trusted Introducer. Trusted Introducer fungerer som et netværk af Computer Security Incident Response Teams (CSIRTs), som arbejder med at håndtere og reagere på cybersikkerhedshændelser på tværs af Europa. Certificeringen blev tildelt til DKCERT på Open Cyber Security-konferencen den 26. februar af Open CSIRT Foundation.

Certificeringen og medlemskabet understreger DKCERTS position som aktør inden for cybersikkerhed, der opfylder høje standarder for sikkerhedsincidenthåndtering, og hos DKCERT glæder man sig over certificeringen:

Vi er rigtigt glade for certificeringen, som betyder at vi nu er medlem af en klub, som pt. kun rummer godt 50 teams fra Europa. Der kommer naturligvis flere certificerede teams til efterhånden, men certificeringen er en anerkendelse af DKCERTs arbejde gennem mange år som akkrediteret medlem og et godt rygstød til processen med ISO27001-certificeringen i DeiC, som vi er på vej ind i, siger Henrik Jensen, informationssikkerhedskonsulent i DKCERT.

Læs mere om DKCERTs arbejde med informationssikkerhed her