Gå til hovedindhold

Konsulent til kvanteområdet i DeiC

Finder du udviklingen inden for kvanteområdet spændende? Har du lyst til at være med til at understøtte opbygningen af kvanteinfrastruktur i Danmark i tæt samarbejde med et stærkt fagligt miljø fra universiteterne, samt indgå i aktiviteter med aktører fra offentlig administration og industri?
Af
27/05/2024 11:05
Billede
Colorbox people
Foto: iStock

Udviklingen inden for kvanteteknologi skaber disse år historisk nye muligheder for banebrydende forskning og udvikling af teknologi. DeiC er i tråd med den udvikling udpeget til en central placering i regeringens nationale strategi for kvanteteknologi. Målet er, at Danmark fortsat skal have et af verdens førende kvanteforskningsmiljøer og effektivt kunne omsætte forskning til nye, anvendelige teknologier og industrimuligheder.

Til det formål er kvanteafdelingen under opbygning i DeiC ved siden af HPC- og Data Management samt Sekretariatet. Vi søger derfor en konsulent på enten fuldmægtig- eller specialkonsulentniveau, der har erfaring med og lyst til at drive en bred vifte af processer og projekter der igangsættes for at fremme det mål. 

Stillingen er ikke betinget af, at du har særlig teknisk indsigt i kvanteteknologi. Det vigtige er, at du trives i og har evnerne til selvstændigt at indgå i og koordinere de meget spændende, alsidige, praktiske og komplekse processer der fremmer mulighederne for forskningens og teknologiens vækst.

Som konsulent på kvanteområdet i DeiC består arbejdet bl.a. af:

  • Projektstyring og facilitering af arbejdet i DeiCs kvantearbejdsgrupper. Læs mere om arbejdsgrupperne her www.deic.dk/da/quantum-infrastructure. Eksempelvis udarbejdelse af og opfølgning på projektplaner, udarbejdelse af kursus og uddannelsesbeskrivelser og øvrigt kommunikationsmateriale, planlægning af workshops og seminarer mv.  
  • Sekretariatsbetjening af kvantearbejdsgrupperne (udarbejde oplæg til møderne, sørge for indkaldelser, referater mv.)
  • Efter behov at indgå i relevant tværgående arbejde i DeiC.

Vores forventninger til dig:

  • At du har en uddannelse på kandidatniveau eller tilsvarende. 
  • At du har dokumenteret erfaring med projektstyring.
  • Velformuleret i skrift og tale: Gerne erfaring med udarbejdelser af skrivelser og informationsmateriale, som eksempelvis rapporter, bestyrelsesoplæg eller lignende.
  • At du kan begå dig flydende på engelsk i både skrift og tale. 
  • At du er en serviceorienteret person der mestrer struktur og detaljer.
  • At du er resultatorienteret og påtager dig ansvar for at følge dine opgaver til dørs
  • At du kan mestre samarbejde og koordinering med kolleger på tværs af landet samt landegrænser og institutioner. 
  • At du trives med at lære og tilpasse dig ny viden og opgaver i takt med den udvikling DeiC er i. 
  • Erfaring med udvalgsbetjening er en fordel men ikke et krav.
  • Interesse for eller viden om kvanteområdet.

Vi tilbyder 

  • Et spændende job inden for et område med stor samfundsmæssig bevågenhed.
  • Ansvar og mulighed for at tilrettelægge og forme din opgaveløsning i en nyoprettet stilling.
  • Et uformelt arbejdsmiljø med søde kollegaer

Du vil indgå i et professionelt udviklingsorienteret team med gode muligheder for personlig og faglig udvikling.    

Løn og ansættelsesvilkår 

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten samt kvalifikationer. Stillingen er på 37 timer og ønskes besat snarest muligt. Rejseaktivitet er forventet i et vist omfang.   Arbejdssted er enten på DeiCs kontor i Aarhus eller på DTU i Lyngby.   

Ansøgning og kontakt 

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 13. juni 2024. Klik på linket her, hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.  Vi glæder os meget til at læse din ansøgning. 

Vi forventer at afholde samtaler løbende.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for kvanteområdet, Henrik Navntoft Sønderskov (Henrik.sonderskov@deic.dk | 31964931).

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.  Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.   

Om DeiC 

DeiC er en enhed under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Alle medarbejdere er ansat på DTU, som er værtsuniversitet. Vi er fysisk placeret på kontorer på henholdsvis DTU, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet og er vant til at arbejde sammen på tværs via digitale platforme. DeiC er det nationale samarbejde mellem universiteterne om levering af digital forskningsinfrastruktur og tjenester med det formål, at forskere ved danske universiteter skal have adgang til en digital forskningsinfrastruktur, der muliggør forskning og uddannelse på højt internationalt niveau. Vi dækker et spektrum af kompetencer fra teknisk infrastruktur og software over datamanagement til kommunikation og organisering af events. Vi deltager i internationale projekter, ofte i samarbejde med universiteterne, med disse forskellige kompetencer.