VIA University College går på eduroam

De studerende og ansatte på VIA University College kan bruge trådløse netværk på alle institutioner med eduroam

Studerende og ansatte ved professionshøjskolen VIA University College har fået adgang til eduroam. Dermed kan de automatisk komme på trådløst netværk, når de befinder sig på andre uddannelsesinstitutioner, der er på eduroam.

Eduroam gik i drift på den midtjyske professionshøjskole i første kvartal. Og det foregik uden problemer, fortæller it-chef Mads Konge Nielsen, VIA IT.

”Det er især en fordel for vores undervisere. Flere af dem underviser også på universiteter eller tager efteruddannelse. Så er det rigtig nemt for dem, at de kan hoppe på nettet på den anden institution med deres velkendte login fra VIA,” siger han.

For de studerende mener han, at eduroam især er en fordel, når de lægger en del af deres uddannelse i udlandet.

”Det oplevede jeg selv, da jeg var på et kollegium i Cambridge i sommer. Der hoppede mit udstyr automatisk på det lokale Wi-Fi, fordi der var eduroam,” siger han.

Studerende på VIA University College. Foto: VIA University CollegeYdelsen skal markedsføres

VIA University College giver mulighed for at koble på det trådløse netværk både med og uden eduroam. Derfor er det ikke sikkert, at de studerende opdager, at de har adgang til eduroam.

”Der har vi en markedsføringsopgave, så vi kan udbrede kendskabet til ydelsen. Den er lidt svær at sælge, fordi den er uinteressant, indtil man har brug for den. Lidt ligesom en Ruko-nøgle – den bliver først interessant, når man har brug for at åbne døren,” siger Mads Konge Nielsen.

Derfor overvejer VIA University College at øge informationsindsatsen. Det kan være med plakater eller i de vejledninger, studerende får om ophold i udlandet.

Med VIA University College er tre danske university colleges på eduroam. Mads Konge Nielsen vil gerne anbefale flere uddannelsesinstitutioner at komme på systemet:

”Indsatsen med at komme på eduroam står fint mål med effekten. Så jeg vil anbefale andre at overveje det nøje,” siger han.

VIA University College har 2.100 medarbejdere og 18.500 studerende om året. Institutionen er fordelt på 15 adresser i syv campusbyer.

Læs mere

VIA University College

Eduroam

Keywords: