WAYF

Wiki om supercomputing er nu tilgængelig i WAYF

Det tyske forskningsuniversitetet Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen driver supercomputer-wiki'en, HPC Wiki, som samler indhold vedrørende forskningsarbejde i forbindelse med HPC.

Forskningsnettet

Tjenesten er registreret i det tyske forskningsnets identitetsføderation, og er igennem eduGAIN netop blevet gjort tilgængelig for brugere med konti ved WAYFs identitetsudbydere.

Dansk
Keywords: 

Nyhedsbrev februar 2019: Ny - og stor bevilling til udvikling af nordisk e-infrastruktur | Danskudviklet e-læring om data management er klar | Data management: Det næste store skridt handler om kommunikation og uddannelse

Så er nyhedsbrevet med månedens vigtigste DeiC-begivenheder klar, og februar har budt på en række interessante nyheder.

NeIC har netop modtaget finansiering fra EU-Kommissionen til at styrke arbejdet med European Open Science Cloud i Norden (EOSC-Nordic) samt til at lede udviklingen af FAIR data.

Dansk

Kodedeling på CodeRefinerys GitLab kan nu ske via din WAYF-konto

DeiCs logintjeneste Where Are You From (WAYF) kan nu give kodeinteresserede adgang til det nordiske samarbejde: CodeRefinery.

Via din WAYF-konto kan du således få direkte adgang til CodeRefinerys GitLab, der er et projekt under det nordiske samarbejde NeIC, hvor studerende, forskere og andre interesserede kan deles kode på tværs af de landene. 

Dansk
Keywords: 

Januar blev en rekordmåned for WAYF

Året er startet godt for login-tjenesten WAYF (Where Are You From).

Januar 2019 var nemlig den første kalendermåned, hvor tjenesten blev benyttet til mere end tre millioner logins.

WAYF er Danmarks identitetsføderation for forskning og uddannelse.

Tjenesten fra DeiC gør det muligt at bruge digitale identiteter (altså logins, brugerkonti) fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner uden for institutionernes egne login-systemer.

Siden driften begyndte i 2008, er trafikken igennem WAYFs hub-servere vokset støt. Og væksten ser ud til at fortsætte.

Dansk
Keywords: 

Karriereportalen Graduateland er ny tjenesteudbyder i WAYF

De danske uddannelsesinstitutioner, som er identitetsudbydere i WAYF (Where Are You From) og kunder hos Graduateland, har nu mulighed for at lade deres studerende tilgå Graduatelan-portalen gennem WAYF.

Fordelene ved at anvende WAYF frem for en direkte forbindelse til Graduateland er, at institutionen ved brug af sin eksisterende WAYF-forbindelse ikke skal bruge ressourcer på at vedligeholde en særlig forbindelse til Graduateland, og at brugerne opnår single-sign-on i browseren med alle øvrige WAYF-tilsluttede tjenester.

Dansk
Keywords: 

Aarhus Universitet tiltræder SIRTFI gennem WAYF

Som den fjerde danske organisation har Aarhus Universitet nu erklæret, at det opfylder kravene i SIRTFI.

SIRTFI er en protokol til håndtering af sikkerhedshændelser i identitetsføderationer, og brugere med en AU-konto har nu adgang til at identificere sig som sådanne over for tjenesteudbydere som schweiziske CERN, der kun accepterer fødererede logins fra organisationer, som overholder protokollen.

Tidligere har Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet og Copenhagen Business School implementeret SIRTFI og erklæret sig for opfyldere af protokollen.

Dansk
Keywords: 

Zoom: Moderne videokonference via helt almindeligt computer-udstyr

Zoom videokonference

Da Statsbiblioteket i Aarhus og Det Kongelige Bibliotek i København i 2017 blev fusioneret under én institution, som Det Kgl. Bibliotek, opstod der samtidig et behov for kommunikation mellem medarbejderne i København og Aarhus.

”Vi skulle løse et praktisk problem med hensyn til, hvordan vi kunne afvikle mødeaktivitet uden at rejse frem og tilbage mellem landsdelene,” fortæller Frank Lund, der er projektmedarbejder hos Det Kgl. Bibliotek i Aarhus.

Dansk

Sikkerhedseksperter blåstempler WAYFs nye software

Dansk

Det tyske firma Hackmanit GmbH har afsluttet sin efterprøvning og analyse af sikkerheden i den nye føderationsplatform, som WAYF har udviklet. Resultatet er opmuntrende og giver kun anledning til mindre justeringer af programkoden.

WAYF forventer derfor stadig at kunne sætte den nye platform i drift allerede i næste måned.

WAYF har selv udviklet den nye platform, der er skrevet i sproget Go.

Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - WAYF