Nationalt Kulturarvscluster

Kulturarvsclusteret får ny strategi

I marts måned 2017 har Det Kgl. Bibliotek foretaget en omfangsrig evaluering af samarbejdet med leverandøren af software-systemet BigInsights til Kulturarvsclusteret, IBM. Installationen af systemet var forventet at være afsluttet med udgangen af 2015. Dermed er projektet mere end et år forsinket, og der er stadig ikke et velfungerende Kulturarvscluster.

Dansk

DeiC og supercomputercentre inviterer forskere til temadag om supercomputere

Hvordan kan jeg anvende supercomputere i min forskning?

Det spørgsmål vil DeiC gerne hjælpe forskere med at besvare. Derfor indbyder DeiC eScience kompetencecenter sammen med de nationale supercomputercentre forskere til temadag om supercomputere den 7. november på DTU.

På dagen er DeiCs tre nationale supercomputere repræsenteret: Abacus 2.0 ved Syddansk Universitet i Odense, Computerome ved DTU Risø og Kulturarvsclusteret ved Statsbiblioteket i Aarhus.

Dansk

Supercomputere

Supercomputere anvendes inden for såkaldt High Performance Computing (HPC). De kan anvendes inden for alle forskningsområder: En supercomputer kan finde de genetiske sammenhænge, der giver kræftsygdomme - og måder at kurere dem. Finde de data, der kan advare om katastrofale vejrsituationer, så følgerne kan mindskes. HPC kan finde mønstre i litterære værker, analysere store mængder af data fra internettet og meget mere. HPC finder strukturer i data og giver nye forskningsresultater.

Dansk
Abonnér på RSS - Nationalt Kulturarvscluster