To nye online-kurser gør dig klogere på databehandling og brugen af supercomputere i din forskning

PRACE giver dig nu muligheden for at få ny online-viden om supercomputere og behandling af store datamængder med R og Hadoop. Du kan deltage gratis på kurserne.

Det europæiske supercomputersamarbejde PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) har to nye tilbud til studerende og forskere på paletten. Begge kurser er online-baserede, og du kan både tilmelde dig en gratis- eller en betalings-udgave.

Det første kursus handler om, hvordan supercomputere fungerer, hvordan de anvendes i den daglige forskning og de gennembrud, der er sket ved at anvende computersimulationer.

Kurset er rettet mod alle, der har interesse for supercomputeranvendelse og de mulighederne som teknologien giver i forskningen. Der er ikke krav om programmerings-kundskaber, men der vil være en gennemgang om forskelle i de metoder, der anvendes til supercomputere kontra hjemme-pcen.

Startdatoen er endnu ikke fastlagt. Du kan læse mere om indholdet og tilmelde dig her.

Vælger du den gratis tilmelding, er der adgang til kurset i 7 uger. Betalingsudgaven på 94 dollar giver ubegrænset adgang, en test og et certifikat.

Få R og Hadoop op under neglene

Det andet kursus handler om data.

Her er omdrejningspunktet, hvordan man håndterer og analyserer store datamængder via R-programmering og Hadoops open source-kode.

Kurset er rettet mod personer med interesse i datalogi, statistik og machine learning. Det er ligeledes en fordel at have erfaring fra disse områder. Undervisningen henvender sig til Bachelor- og førsteårs PhD-studerende.

Vælger du den gratis tilmelding, er der adgang til kurset i 7 uger. Betalingsudgaven på 109 dollar giver ubegrænset adgang, en test og et certifikat.

Tilmeldingen til kurset er allerede i gang og lukker igen den 31. maj 2018. Du kan læse mere her.

Link:

Keywords: