Gå til hovedindhold

Ansøg om HPC-ressourcer fra PRACE i kald nr. 24

Der er åbnet for PRACE kald nummer 24 for TIER-0-anlæg. Deadline for ansøgninger om beregningsressourcer er den 2. november 2021.
Af
tir, 09/14/2021 - 14:32
Billede
PRACE logo
PRACE

OPDATERING: Da Danmark udtræder af PRACE samarbejdet den 1. januar 2022, kan danske forskere alligevel ikke søge om ressourcer gennem det 24. kald!

Både danske videnskabsfolk og forskere kan nu søge om adgang til PRACE-ressourcer. Brugere fra industrien kan også ansøge, hvis de har deres hvedkontor eller betydelige forsknings- og udviklingsaktiviteter i Europa.

Derudover tilbyder det fireogtyvende kald fra PRACE de forsøgsansvarlige fra industrien muligheden for at søge om adgang til et specielt "Industry Track", hvor 10 procent af ressourcerne fra PRACE er prioriteret til.

De tilbudte ressourcer fra dette kald leveres af 5 PRACE-medlemmer. Det er BSC, der repræsenterer Spanien, CINECA, der repræsenterer Italien, ETH Zurich/CSCS, der repræsenterer Schweiz, GCS, der repræsenterer Tyskland og GENCI, der repræsenterer Frankrig.

Deadlinen for at indsende sin ansøgning er den 2. november 2021 kl. 10 CET. Projekter, der får tildelt ressourcer, vil få besked i slutningen af marts måned 2022. Projekterne kan derefter køre i perioden fra den 1. april 2022 til den 31. marts 2023.

Som en hjælp til danske forskere vil Troels Haugbølle fra Københavns Universitet, der er formand for PRACE User Forum, tilbyde sparring omkring ansøgninger. Det bliver også PRACE, der kommer til at varetage EuroHPC-ansøgninger, når det starter op, og man kan derfor med fordel gøre sig bekendt med ansøgningssystemet.

Troels Haugbølle kan kontaktes på haugboel@nbi.ku.dk.

Mere information om kald nr. 24 kan findes via dette link.

Du er også velkommen til at kontakte DeiCs HPC-chef Eske Christiansen på eske.christiansen@deic.dk, hvis du ønsker mere information om dette kald, PRACE eller EuroHPC.