Ansøgningsrunden til de europæiske supercomputere er i gang

Af Cecilie Maagaard Winther , 03/10/19
Nu kan du søge om gratis regnekraft på Europas største supercomputere, da HPC-samarbejdet PRACE har åbnet for ansøgninger til den 20. uddeling af regnetid.

Forskere ved danske institutioner kan nu igen søge om gratis regnetid hos PRACE, der står for Partnership for Advanced Computing in Europe. Den 20. september åbnede PRACE nemlig årets sidste ansøgningsrunde om gratis regnekraft.

Ansøgningsrunden lukker igen den 29. oktober kl. 10, og ansøgerne får svar i slutningen af marts 2020. Regnetiden skal derefter udnyttes i perioden fra den 1. april 2020 til den 31. marts 2021.

Der uddeles to forskellige slags adgang til de europæiske supercomputere, både etårig adgang og flere års adgang. 

Der er 9 Tier-0 systemer fra 5 forskellige lande tilgængelige i denne ansøgningsrunde. Og 10 procent af ressourcerne udbudt er reserveret til ansøgere fra industrien, der kan søge om etårig adgang til et særligt industrispor.

PRACE er et samarbejde mellem en række europæiske lande, der giver de deltagende landes forskere adgang til at behandle data på meget store supercomputeranlæg. Anlæggene i PRACE-samarbejdet er således væsentlig større end de supercomputere, forskerne har adgang til i Danmark.

Danske forskere har adgang til ansøgningsrunderne, fordi Danmark er medlem af PRACE gennem DeiC.

Den næste ansøgningsrunde åbner den 3. marts 2020 og forventes lukket den 28. april 2020.

Har du spørgsmål til PRACE og den 20. ansøgningsrunde, kan du kontakte professor ved Niels Bohr Institutet Brian Vinter, der er den danske kontaktperson til PRACE på vinter@nbi.ku.dk.

 

Læs mere

  • Læs opslaget her
  • Læs mere om kriterierne her
  • Om PRACE

Relaterede nyheder

Relateret indhold