Gå til hovedindhold

Deltag i RDA-mødet i Australien med et legat

RDA Europe udbyder 12 stipendier, der er designet til at støtte deltagelsen i det 15. store RDA-plenarmøde, der finder sted i Melbourne i Australien.
Af
11/12/2019 11:12

Hvis du er interesseret i delingen og udvekslingen af forskningsdata og udfordringerne med at gøre forskningsdata mere tilgængelige, tilbyder den europæiske Research Data Alliance nu to forskellige slags stipendier til deltagelsen i den næste store halvårlige RDA-konference, der afholdes i Melbourne i Australien til foråret.

Ansøg om "tidlig karriere"-stipendie

RDA Europe udbyder 7 såkaldte "tidlig karriere"-stipendier til studerende og fagfolk i den tidlige karriere fra videregående uddannelser eller forskningsinstitutioner med studier, der fokuserer på deling af forskningsdata. Det såkaldte ”early career” supportprogram udlover op mod 7 stipendier på maksimalt 2400 €. Udover den økonomiske støtte giver programmet også mulighed for, at unge forskere kan dele deres idéer, erfaringer og få praktisk rådgivning. Ligesom de får mulighed for at lære, hvad førende dataforskere og praktikere inden for deres felt arbejder på i øjeblikket. 

Ansøg om ekspert-stipendie

5 "ekspert" -stipendier udloves også til forskere og dataeksperter. Formålet med ekspertstipendierne er at tilskynde til og støtte op om deltagelse af personer, der har en stærk interesse i RDA. Og også for at opmuntre eksperter, der er drivere og brugere af RDA-resultater til at gøre det muligt at dele data fra deres projekt eller organisation. Så hvis du er en erfaren data professionel eller forsker, og interesseret i RDA, kan du nu ansøge om et af de 5 stipendier på maksimum 2400 € til at støtte din deltagelse i det 15. plenarmøde.

Det 15. RDA-plenarmøde finder sted fra den 18. til den 20. marts 2020 i Melbourne, Australien. Og fristen for at ansøge om begge slags stipendier er den 3. februar 2020, kl. 17:00 CET.

Da RDA Europes mål er en afbalanceret fordeling af legater og stipendier over alle europæiske regioner, opfordrer alliancen kraftigt ansøgere fra EU13-landene til at ansøge om disse stipendier. EU13-landene er: Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Ungarn, Letland, Litauen, Malta, Polen, Rumænien, Slovakiet og Slovenien.

Læs mere