Gå til hovedindhold

eduVPN giver sikker internetadgang, når du arbejder hjemme

Når du arbejder fra privaten, kan du få rigtig god gavn af en solid VPN-forbindelse. Her kan du lære mere om eduVPN, som DeiC tilbyder til universiteter og institutioner.
Af
23/03/2020 15:03
Billede
eduVPN-logo
eduVPN

Den igangværende Corona-krise har tvunget rigtig mange til at studere eller arbejde hjemmefra, og en VPN-forbindelse er i den forbindelse et vigtigt værktøj til at sikre krypteret kontakt mellem din hjemmecomputer og arbejdspladsens it-systemer.

I DeiC udbyder vi eduVPN-tjenesten, som kan tage hånd om den opgave.

eduVPN sikrer ikke-betroede netværk ved at etablere en krypteret forbindelse. På denne måde kan studerende, undervisere eller forskere bruge internettet sikkert, og du kan give sikker adgang til din institutions beskyttede systemer, selvom brugerne anvender internetforbindelsen fra hjemmet.

Løsningen anvender OpenVPN, som er open source software, der er grundigt kontrolleret og betragtes som meget sikker. Derudover har eduVPN implementeret strenge personlige og sikkerhedsforanstaltninger.

Du kan integrere eduVPN i din institutions netværk så tjenester og systemer i institutionens netværk, som normalt ikke er tilgængelige andetsteds, kan anvendes online.

Nogle af fordelene ved eduVPN er:

  • Brugere behøver ikke at konfigurere noget selv. De installerer simpelthen eduVPN-klient/app, før de logger ind med deres eksisterende institutions-konto.
  • Som institution kan du vælge, om du kun vil give adgang til instituttet (adgang til beskyttede systemer inden for institutionen), eller om du også skal tilbyde sikkert internet (beskytte alle dine brugers internettrafik).
  • Både login via webgrænseflader og forbindelse til VPN-serveren kan beskyttes med tofaktor-godkendelse ved hjælp af tidsbaserede engangsadgangskoder.

Du kan anvende eduVPN på tre forskellige måder:

  • Via en lokal installation.
  • Via en lokaladministreret eduVPN-server.
  • Via eduVPN-tjenesten leveret af DeiC.

Du kan læse mere om de tre muligheder her.

Her kan du finde installationsvejledninger.

DeiC kan være behjælpelig med at konfigurere SAML, så du kan anvende WAYF til autentifikation. Herefter kan du tilføjes til klientapplikationen ved at følge disse enkle skridt.

Læs mere: