Gå til hovedindhold

Webinar: Præsentation af EuroHPC’s nordiske supercomputerflagskib

Den 4. februar kan du lære mere om de tekniske detaljer i LUMI-infrastrukturen og supercomputerens store potentiale inden for mange forskellige forskningsmiljøer.
Af
14/01/2021 10:01
Billede
HPC
Foto: Colourbox.

I rækken af webinarer, der afholdes af DeiC, kan du nu glæde dig til en præsentation af en af verdens kraftigste supercomputere med fokus på forskning.

LUMI (Large Unified Modern Infrastructure) er en unik europæisk supercomputerindsats hvor ti lande, herunder Danmark, sammen investerer i en meget stor forskningscomputer med en top-ydeevne på 552 petaflop/s. Det er Danske Universiteter, der er med i LUMI med DeiC som forvalter.

Bag LUMI står EuroHPC-initiativet, som er en fælles indsats fra Europa Kommissionen og 31 lande, der skal etablere et økosystem i verdensklasse inden for supercomputing i Europa. En af initiativets konkrete handlinger er at etablere tre supercomputere, der hver især er blandt top 10-systemerne i verden.

LUMI-konsortiet består af Belgien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Island, Norge, Polen, Sverige og Schweiz, der sammen skal bygge et af disse systemer i Kajaani, Finland.

Du kan læse mere om LUMI her:

I dette webinar vil Pekka Manninen, Program Director hos CSC, præsentere de tekniske detaljer i LUMI-infrastrukturen og computerens store værdi og potentiale for mange forskningsmiljøer samt diskutere, hvordan man forbereder sig til systemet.

Det er gratis at deltage, og du kan registrere dig her.

Læs mere: