Gå til hovedindhold

DeiC har ansat en software-udvikler til HPC-området

DeiCs nye kodespecialist skal være med til at udvikle software til brug på HPC-anlæg, så supercomputere og danske forskere kan rykkes endnu tættere på hinanden.
Af
fre, 01/07/2022 - 08:42
Billede
Mennesker ansættelse
Grafik: Colourbox.

Den 3. januar påbegyndte Christian Schou Oxvig sit nye job i DeiC som specialkonsulent indenfor HPC, kunstig intelligens og Machine Learning.

Christian bliver således en del af HPC-gruppen, der skal hjælpe danske forskere med at anvende de kraftfulde regneredskaber - uanset om vedkommende har erfaring på området eller ej.

Billede
Christian Schou Oxvig
Foto: DeiC

I praksis betyder det, at hvis en forsker har et konkret behov eller ønske om at anvende Scientific Python på HPC eller bruge kunstig intelligens eller Machine Learning, så er Christian ekspertressourcen, der kan være behjælpelig med at udvikle den kode og sprede den viden, som er nødvendig.

Ligeledes bliver han en del af LUMI-holdet, hvor han kan bistå med high level-assistance i samarbejde med de enkelte support teams på universiteterne.

Christian Schou Oxvig er uddannet civilingeniør med speciale i elektronik og it, og har desuden skrevet en ph.d. om videnskabelige beregninger på Aalborg Universitet.

Før han kom til DeiC var han ansat i SEGES Innovation, der er landbrugets videns- og forskningscenter. I SEGES Innovation hjalp Christian agronomer og andre landbrugsfaglige med at skabe datadrevne it-løsninger til landbruget med et særligt fokus på kunstig intelligens og Machine Learning.

Når der kan findes tid, så spiller Christian gerne bræt- og figurspil. Hovedparten af fritiden bruges dog sammen med familien i hjemmet i Hørning, hvor han forsøger at holde styr på en datter på knap tre og glæder sig til april, hvor en lille ny er på vej.

Christian får kontor på Århus Universitet.