Gå til hovedindhold

Chef til kvanteområdet i DeiC

Har du forståelse for kvante-computing området og gode koordineringsevner? Har du lyst til at få ansvaret for at opbygge en afdeling og starte aktiviteter, som relaterer til målene i den nationale kvantestrategi?
Af
04/10/2023 12:10
Billede
Papirudklip af mænd i grå og hvid på grøn baggrund
Billede: Colourbox

DeiC har en central placering i den netop udkomne nationale Strategi for kvanteteknologi. En ambitiøs satsning med det formål, at Danmark fortsat skal have et af verdens førende kvanteforskningsmiljøer og effektivt skal kunne omsætte forskning til ny, anvendelig teknologi. Vi søger derfor nu en chef til at koordinere og udvikle dette område, som er nyt i DeiC regi, og til at være med til at indfri regeringens ambitioner på området. 

Jobbet 

Indenfor kvantestrategiens indsatsområder skal DeiC fokusere på 3 hovedaktiviteter relateret til infrastrukturopbygning; adgang til kvantecomputere, en national kompetenceopbyggende indsats og etablering af et center of excellence til støtte for udvikling og test af kvantealgoritmer. Hovedparten af aktiviteterne vil foregå på universiteterne og være koordineret af DeiC.  

Kvanteafdelingen er nyoprettet i DeiC. Du får ansvaret for at opbygge afdelingen og for at starte aktiviteter, som relaterer til målene i den nationale strategi.  Arbejdet vil ske i tæt samarbejde med DeiCs bestyrelse, direktør og øvrige ledelse, samt samarbejdspartnere på universiteterne og øvrige aktører på området, nationalt og internationalt. Du referer til Direktøren i DeiC.    

Arbejdet består bl.a. af

  • Igangsættelse af aktiviteter afledt af den nationale strategi for kvanteteknologi.
  • Projektledelse for aktiviteterne på kvanteområdet med ansvar for at drive og nå mål.
  • Samarbejde og vidensdeling med universiteterne og øvrige nationale og internationale partnere. 
  • Generel opbygning af kvanteafdeling inklusive opfølgning på økonomi og timeforbrug.
  • Samarbejde og vidensdeling med de øvrige DeiC teams, herunder specifikt sikre synergi med aktiviteterne i HPC-teamet og EuroCC projektet. 
  • Netværksdannelse med industri, offentlig administration og universiteterne.

Vores forventninger til dig

  • Forståelse for kvante-computing området.
  • Kendskab til HPC.
  • Erfaring med ledelse, gerne i universitets- eller offentlig regi.
  • Gode samarbejds- og koordineringsevner med forskellige interessenter.
  • Uddannelse på minimum kandidatniveau eller tilsvarende.
  • Flydende dansk og engelsk i både skrift og tale. 
  • Erfaring med internationalt samarbejde og koordination på tværs af landegrænser og institutioner.

Hvad tilbyder vi dig

Et virkeligt spændende job med mulighed for at gøre en stor forskel inden for et nyt område med stor opmærksomhed.  Du får en stor og professionel kontaktflade inden for miljøet både nationalt og internationalt. DeiC lægger stor vægt på faglig og personlig kompetenceudvikling, så du hele tiden er ajour med udviklingen. Du bliver en del af DeiCs daglige ledelse og vil samarbejde med HPC Chefen, Data Management-Chefen og Direktøren om DeiCs strategiske udvikling.   

Løn og ansættelsesvilkår Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes som chefkonsulent. Aflønning vil ske afhængig af uddannelsesmæssig baggrund samt kvalifikationer. Stillingen er på 37 timer/uge, og ønskes besat snarest muligt. Arbejdssteder enten på Aarhus kontoret (Universitetsbyen) eller på DTU i Lyngby. 

Ansøgning og kontakt 

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 10. november 2023. Ansøg ved at følge linket her og scroll ned for at finde knappen "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Direktør Gitte Kudsk på gitte.kudsk@deic.dk eller telefon 24801207. Læs mere om DeiC på www.deic.dk. Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.  

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.